Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pastasalade met avocado en romige groene pesto Grand'Italia

Pastasalade met avocado en romige groene pesto

Insalata di pasta con avocado e pesto verde cremoso

Makkelijk
25 min
Volkoren

Trakteer jezelf op een heerlijke pastasalade met avocado en romige groene pesto! Deze romige pasta pesto salade is een gezondere versie door de volkoren pasta en de combinatie met zachte avocado. De gebakken Parmaham geeft het gerecht een hartige crunch. Dit pastasalade gerecht is ideaal voor een lichte lunch of diner.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Mini Penne Volkoren
    Product Mini Penne Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Mini Penne Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 180 g Romige Pesto alla Genovese
    Product Romige Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Grand’Italia Romige Pesto alla Genovese heeft de herkenbare smaak van gewone groene pesto, door de verse Italiaanse basilicum en Italiaanse kaas (Grana Padano DOP), maar met extra romig- en smeuïgheid. Zo hoef jij niets extra’s toe te voegen en is de pestosaus direct te gebruiken.

    Bekijk product
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 200 g Parmaham (in reepjes)
  • 2 avocado's (geschild en in stukjes)
  • 200 g rucola
  • Handje verse basilicum

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 140°C en leg de reepjes Parmaham en stukjes paprika op een bakplaat met bakpapier. Bak deze in 20 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 5 minuten, voor een 'al dente' bite.
  3. Giet de pasta af en schep de romige pesto door de pasta
  4. Schep de avocado en rucola door de pasta, en serveer deze pastasalade op vrolijk gekleurde bordjes.
  5. Garneer met de krokante Parmaham, gegrilde paprika en de verse basilicum.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten