Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta pomodoro met aubergine en mozzarella
Pasta pomodoro, melanzane en mozzarella
Deze moderne versie van Mac ’n Cheese is een echt verwenrecept. De gegrilde aubergine geeft een verrassende smaak aan dit lekkere macaroni met kaas recept. De naam macaroni wordt in Italië soms gebruikt als een soort verzamelnaam voor alle gedroogde holle pastasoorten. In Nederland wordt macaroni ook wel elleboogjespasta genoemd. Door de holle vorm kan deze pasta de saus extra goed opnemen. Heb jij dit Mac & cheese recept al gemaakt?
Ingrediënten
-
400 g Macaroni
Bij Grand’Italia maken we de Macaroni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product400 g Pastasaus FormaggioDe saus dankt de lekkere smaak aan het zoete van de zongerijpte tomaten en de selectie van heerlijke Italiaanse kaas; Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP.
Bekijk product2 aubergines (in plakken)olijfolie100 g Parmezaanse kaas (geraspt)2 bollen mozzarella (in blokjes)verse bladpeterselie (fijngesneden)peper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 840 kcal
- Eiwitten: 38g
- Koolhydraten: 84g
- Vetten: 38g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bestrijk de aubergine plakjes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
- Verhit een grillpan of -plaat op hoog vuur en rooster hierop de aubergines 1 minuut aan beide kanten. Doe de plakken over op een bakplaat en gaar ze nog 10 minuten in de oven.
- Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Giet de pasta af en roer er de Formaggio, de helft van de Parmezaanse kaas en de mozzarella door. Warm even door zodat de mozzarella half smelt.
- Verdeel over borden samen met de plakken gegrilde aubergine. Bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie.
Tip van ons!
Aubergines kun je op twee manieren snijden: over de lengte (lange plakken) of overdwars (rondjes). Als je lange plakken snijdt, ben je sneller klaar met grillen. Ronde plakken zijn makkelijker door het gerecht te mengen.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.