Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta pesto zalm Grand'Italia

Pasta pesto zalm

Pasta pesto al salmone

Makkelijk
20 min
Lactosevrij

Probeer vanavond deze klassieker! Een romige pasta met zalm en Pesto alla Genovese. We hebben onze draai aan het klassieke recept voor pasta pesto gegeven door heerlijk gebakken zalm toe te voegen. De smaak van de gebakken zalm combineert lekker met de intensiteit van de pesto. En de romige smaak van de Linguine all’Uovo brengt het gerecht in balans. Een heerlijke en makkelijke combinatie. Voor liefhebbers van pasta met vis is onze pasta pesto met zalm dus een geweldige optie!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 250 g Linguine all’Uovo
    Product Linguine all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Linguine all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 2 g courgettes (in plakjes)
  • 500 g zalmfilet
  • 1 citroen
  • 150 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 100 g rucola

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de Linguine all'Uovo volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 4 minuten, voor een 'al dente' bite. Houd een scheutje kookvocht apart.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en gril hierin de plakjes courgette 2 tot 3 minuten per kant.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm zo'n 2 minuten per kant gaar. Breek de zalm daarna met een spatel in kleinere stukjes en haal de pan van het vuur.
  4. Voeg vervolgens de Pesto alla Genovese en het apart gehouden kookvocht toe aan de zalm en roer goed door.
  5. Rasp en pers de citroen en schep het citroensap samen met de pesto-zalmsaus door de pasta.
  6. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de courgette, geraspte Parmezaanse kaas, rucola en wat citroensap on top.
Buon appetito!

Tip van ons!

Maak je deze pasta met pesto liever zonder vis? Vervang de zalm dan door extra groente, zoals champignons of kleurrijke en knapperige paprika. En vega proteïne optie toevoegen? Ga dan voor 400g plantaardige visfilet of plantaardige garnalen.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten