Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta pesto burrata met gepofte cherrytomaatjes
Pasta pesto burrata con pomodorini arrostiti
Deze pasta pesto burrata tomaten is een moderne klassieker met een elegante twist, ontwikkeld door Foodie by Bibi. De romige tagliatelle wordt op smaak gebracht met de lekkerste Pesto alla Genovese en de romige burrata zorgt voor een zachte toevoeging. De gepofte cherrytomaatjes geven het gerecht een zoete, sappige bite én zorgen voor een kleurrijke presentatie, zodat jouw bord er extra gezellig uitziet. Deze combinatie van klassieke Italiaanse smaken met een eigentijdse draai maakt dit gerecht perfect voor een zomerse avond of een diner met vrienden.
Ingrediënten
-
200 g Tagliatelle all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product90 g Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product250 ml kookroom1 bol burrata200 g (tros) cherrytomaatjesPijnboompittenParmezaanse kaasOlijfoliePeper en zout (naar smaak)1 tl chilivlokkenDirect in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de trosjes cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de tomaatjes gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verwarm de pesto samen met de kookroom in een pan.
- Rooster de pijnboompitten zonder olie in een pan op laag vuur, totdat deze bruin kleuren.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pestosaus. Meng alles goed.
- Serveer de pasta op een bord met de burrata, cherrytomaten uit de oven, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, een scheut olijfolie en chilivlokken.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.