Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta met zalm en groenten
Pasta con salmone e verdure
Gemiddeld
25 min
Notenvrij
Geniet van een heerlijk romige pasta met zalm. Deze tagliatelle met gerookte zalm, groene groenten en roomkaas is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar ook een smaakvolle maaltijd voor elke gelegenheid. Wil je deze romige zalmpasta een beetje upgraden? Kies dan voor een frisse twist met bimi of borsin. Deliziosa!
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
400 g Tagliatelle all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product200 g gerookte zalm (in reepjes)200 g bimi (aspergebroccoli)300 g verse spinazie80 g roomkaas1 stuk citroen (schil geraspt en sap geperst)Handje verse basilicumZwarte peper (naar smaak)OlijfolieDirect in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwijder de uiteindes van de bimi.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de aspergebroccoli 3 minuten. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze geslonken is.
- Giet de pasta af en meng deze door de aspergebroccoli en spinazie. Bak de tagliatelle 3 minuten mee en haal dan de pan van het vuur.
- Roer de roomkaas met het citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de reepjes gerookte zalm en wat basilicumblaadjes.
Tip van ons!
Ook lekker met kappertjes en wat geraspte Parmezaanse kaas. Hiermee wordt je gerecht een echte smaaksensatie!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.