Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta met pompoen en pancetta Grand'Italia

Pasta met pompoen en pancetta

Pasta con zucca e pancetta

Gemiddeld
20 min
Notenvrij

Maak vanavond de lekkerste pasta met pompoen! Deze tagliatelle staat in een handomdraai op tafel en heeft een unieke twist door de toevoeging van pompoen. De combinatie van courgette en pancetta zorgen voor een bite, met als perfecte topping wat Parmezaanse kaas.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tagliatelle all’Uovo
    Product Tagliatelle all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 400 g Sugocasa Aglio
    Product Sugocasa Aglio Grand'Italia

    Sugocasa Aglio dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De knoflook geeft deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.

    Bekijk product
  • 300 g pompoenblokjes
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 courgette (in halve plakken)
  • 200 g pancetta (grofgesneden)
  • 60 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Zout (naar smaak)
  • Olijfolie

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Breng een pan water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de pompoenblokjes in ca. 4 minuten beetgaar. Giet af en zet de pompoenblokjes even apart.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  3. Verwarm een pan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de pancetta in 6 minuten goudbruin en krokant. Voeg hier de ui, knoflook en courgette aan toe en bak voor ca. 4 minuten mee.
  4. Voeg de tomatensaus aan de pancetta en courgette toe en roer het door elkaar. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en tagliatelle toe. Verwarm het geheel nog even en roer door.
  5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Tip van ons!

Wil je dit gerecht serveren op een warm bord? Verwarm de oven dan voor op 80ºC en zet je borden daar opgestapeld in voor ongeveer 10 minuten. Ze zijn dan lekker warm om uit te serveren aan tafel.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten