Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta met biefstuk Grand'Italia

Pasta met biefstuk

Pasta con manzo

Gemiddeld
30 min
775 kcal
Eiwitrijk

Proef de perfecte combinatie van malse biefstuk en al dente spaghetti in dit heerlijke recept voor pasta met biefstuk. Deze spaghetti con manzo (spaghetti met biefstuk in het Italiaans) is een smaakvolle optie voor een dinerfeestje of als pastagerecht om iets mee te vieren. Of je nu een liefhebber bent van een spaghetti di manzo, of gewoon op zoek bent naar een indrukwekkende pasta, dit gerecht zal je zeker verrassen. Ontdek hoe eenvoudig het is om een culinaire topper op tafel te zetten met deze pasta con manzo!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Spaghetti
    Product Spaghetti Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Toscana
    Product pastasaus Toscana Grand'Italia

    De smaakvolle tomatensaus is verrijkt met klassieke ingrediënten voor een heerlijke pastasaus, zoals ui, knoflook, peterselie, chilipeper en oregano.

    Bekijk product
  • 180 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 2 stukken biefstukken (ca. 300g per stuk)
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 140 ml room
  • 80 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 16 g basilicum (grof gesneden)
  • Peper en zout naar smaak

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 775
  • Eiwitten: 39
  • Koolhydraten: 67
  • Vetten: 37

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de Toscana pastasaus en de room toe. Breng aan de kook. Laat zachtjes koken.
  3. Dep de biefstuk droog en bestrooi beiden met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak hierin de biefstuk op hoog vuur ca. 2 minuten aan beide zijden. Draai het vuur uit en leg een deksel op de pan (of dek de biefstuk af met aluminiumfolie).
  4. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de pasta met de helft van het basilicum door de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
  5. Snijd de biefstuk in plakken. Verdeel de pasta over borden en leg de biefstuk erop. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en bestrooi met de rest van het basilicum.
  6. Maak af met de stukjes zongedroogde tomaat.
Buon appetito!

Tip van ons!

Wil je dit gerecht nog gezonder maken of een twist geven? Voeg een handvol verse spinazie of blokjes courgette toe aan de saus voor extra groenten. Heb je een vegetarische voorkeur? Vervang de biefstuk door plantaardige vleesvervangers, zoals soja-reepjes of jackfruit.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten