Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta Bolognese recept Grand'Italia

Pasta Bolognese recept

Pasta alla Bolognese

Makkelijk
40 min
Notenvrij

Ontdek het ultieme pasta bolognese recept met deze tagliatelle bolognese! Deze klassieke Italiaanse favoriet combineert tagliatelle met tomatensaus en gehakt voor een rijke en volle smaak. Het traditionele bolognese pasta recept wordt namelijk niet gemaakt met spaghetti, zoals we in Nederland vaak doen, maar met een wat bredere lange pasta zoals tagliatelle of pappardelle. Leer stap voor stap hoe je pasta bolognese maakt. Met dit smaakvolle tagliatelle bolognese recept breng je Italië naar je bord!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tagliatelle all’Uovo
    Product Tagliatelle all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 400 g Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 300 g rundergehakt
  • 100 g pancetta (in dunne reepjes)
  • 1 winterpeen (in fijne stukjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 stengel bleekselderij (in fijne stukjes)
  • kruidnagel

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit een koekenpan en fruit de pancettareepjes samen met de ui, wortel en bleekselderij. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  2. Voeg de Sugocasa en kruidnagel toe en laat de saus met de deksel op de pan op laag vuur 20 minuten sudderen.
  3. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  4. Verwijder de kruidnagel uit de saus en giet de pasta af.
  5. Meng de tagliatelle met de bolognese saus. Garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Tip van ons!

Nog meer smaaksensatie beleven in deze tagliatelle alla bolognese? Voeg tijdens het bereiden van de bolognese saus een scheut rode wijn toe. En heb je altijd moeite met het terugvinden van de kruidnagel in de pan? Doe de kruidnagel in een thee-ei en hang deze in de saus. Je kunt eventueel ook een touwtje om de kruidnagel binden, zodat je deze makkelijk uit de saus kunt vissen.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten