Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta Bolognese met gegrilde aubergine
Pasta Bolognese e melanzane grigliati
Ga op culinaire reis naar Bologna, Italië met dit heerlijke recept voor spaghetti Bolognese. De Bolognese pastasaus combineert goed met de ‘al dente’ spaghetti. Het ei in de Spaghetti all’Uovo brengt deze pasta samen tot een romig geheel. De extra gegrilde aubergine en spinazie zijn een moderne twist op een klassieke spaghetti Bolognese. Je zet deze pasta super snel op tafel, dus perfect voor een makkelijke pastamaaltijd voor doordeweeks. Maak af met Parmezaanse kaas en geniet van een buitengewoon bord Bolognese!
Ingrediënten
-
400 g Spaghetti all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Spaghetti all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product400 g Pastasaus BologneseDeze pastasaus dankt de volle en voor iedereen herkenbare smaak aan de unieke combinatie van ingrediënten. Onze bolognese saus wordt gemaakt van 100% rundvlees en andere klassieke ingrediënten, zoals tomaat, ui, wortel en selderij. En is ook nog eens glutenvrij.
Bekijk product10 aubergines (in lange plakken)400 g verse spinazie70 g Parmezaanse kaas (geraspt)OlijfolieDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 610
- Eiwitten: 25,5g
- Koolhydraten: 80,7g
- Vetten: 18,2g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit een grillpan en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Gril de aubergine in 5 minuten totdat er mooie bruine grillstrepen ontstaan.
- Verhit een koekenpan en voeg de Bolognese pastasaus toe. Verwarm al roerend 5 minuten en voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze helemaal is geslonken.
- Meng de spaghetti met de pastasaus en verdeel de pasta Bolognese over de borden. Serveer de aubergine erbovenop.
- Maak af met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip van ons!
Extra lekker met verse tijm!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.