Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta arrabbiata met paprika Grand'Italia

Pasta arrabbiata met paprika

Pasta all'Arrabbiata con peperone

Makkelijk
15 min
767 kcal
Vegetarisch

Dit is een recept voor mensen die van écht pittig houden! Deze pasta zet je letterlijk in vuur en vlam. We maken deze Italiaanse klassieker voor Penne all’Arrabbiata met onze spicy Arrabbiata pastasaus. De bereidingswijze van een zelfgemaakte pittige pastasaus is super eenvoudig en snel. Maar je geniet nog sneller van dit spicy pasta recept wanneer je de éxtra pittige pastasaus uit pot gebruikt. Wij hebben de beste (100% natuurlijke ingrediënten) als tomaat, chilipeper, knoflook en peterselie, hierin al voor je bij elkaar gedaan. Simpel, goed van smaak en lekker snel.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Penne
    Product Penne Tradizionali pasta Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Arrabbiata
    Product pastasaus Arrabbiata Grand'Italia

    Deze pittige Italiaanse klassieker is gemaakt volgens Italiaans recept, met enkel 100% natuurlijke ingrediënten*; Italiaanse tomaten, op smaak gebracht met chilipepers en gehakte peterselie. Pit gegarandeerd!

    Bekijk product
  • 1 zak paprikamix (rood, groen, geel)
  • Olijfolie
  • Verse peterselie (fijngehakt)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 767
  • Eiwitten: 15,7g
  • Koolhydraten: 82,8g
  • Vetten: 10.1g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 miuten, voor een 'al dente' bite. Bewaar een beetje van het kookvocht.
  2. Snijd de paprika's in repen van 1 cm. Bak ze ca. 5 minuten in een scheut olijfolie op middelhoog vuur tot ze iets kleuren.
  3. Voeg de Arrabbiata pastasaus toe en de helft van de peterselie. Laat een paar minuten pruttelen.
  4. Schep de pastasaus met het apart gehouden kookvocht door de pasta en bestrooi met de rest van de peterselie om het gerecht helemaal af te maken.
Buon appetito!

Tip van ons!

Lekker met stukjes gebakken rundersaucijs of geraspte Pecorino Romano.

Je kunt een Arrabbiata pastasaus natuurlijk zelf maken, met verse tomaten en de door jouw gewenste hoeveelheid chilipeper.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten