Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Orzotto met Sugocasa en boerenkool Grand'Italia

Orzotto met Sugocasa en boerenkool

Orzotto con Sugocasa e cavolo riccio

Gemiddeld
20 min
641 kcal
Vegetarisch

Deze orzotto met Sugocasa Erbe, boerenkool, pecorino romano en een vleugje chilivlokken is een verrassend moderne en voedzame twist op een klassiek boerenkool recept (stamppot). De romige orzo vormt de basis van deze risotto boerenkool, waarbij de Sugocasa Erbe saus een frisse kruidige twist toevoegt. De boerenkool geeft daarnaast stevige bite, terwijl de pittige chilivlokken het gerecht een extra kick geven. Afgemaakt met geraspte pecorino romano, krijg je een rijke, hartige smaak die perfect balanceert met de andere ingrediënten.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Orzo
    Product Orzo Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 690 g Sugocasa Erbe
    Product Sugocasa Erbe Grand'Italia

    Sugocasa Erbe dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De kruiden geven deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.

    Bekijk product
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 tl chilivlokken
  • 800 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • 100 g Pecorino Romano (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 641
  • Eiwitten: 22,8g
  • Koolhydraten: 70,7g
  • Vetten: 22,3g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook en chilivlokken 3 minuten op laag vuur. Voeg de (ongekookte) orzo toe en bak 1 miuut mee.
  2. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en kook de orzo in de bouillon met de deksel op de pan in 8 minuten gaar. Roer regelmatig door.
  3. Giet de Sugocasa saus erbij en schep de boerenkool erdoor. Laat nog 3 minuten op laag vuur garen.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de een deel van de geraspte pecorino romano erdoor. Maak af met wat extra van de geraspte pecorino.
  5. Geniet van deze heerlijke twist op orzo en boerenkool in deze risotto boerenkool!
Buon appetito!

Tip van ons!

Wil je nog wat extra eiwitten toevoegen aan dit orzotto recept? Ga dan voor een ‘chicken orzo’, en voeg smaakvolle kippendijstukjes toe in stap 1. Bak de kippendijstukjes dan mee met de orzo, knoflook en ui. Liever vegetarisch? Ga dan voor vegetarische kipstuckjes.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten