Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Orzo risotto met Sugocasa, rode biet en geitenkaas
Risotto all'orzo con Sugocasa, barbabietola rossa e formaggio di capra
Orzo risotto, wij noemen hem ook wel liefkozend ‘orzotto’, is een smaakvolle twist op de Italiaanse klassieker risotto. Wij gebruiken in dit recept namelijk de populaire orzo pasta, voor een moderne Italiaanse touch. De heerlijke combinatie van Sugocasa, rode biet en jonge geitenkaas zorgt voor een kleurrijk feest op je bord in deze bieten tomaat orzo.
Ingrediënten
-
300 g Orzo
Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product400 g Sugocasa ErbeSugocasa Erbe dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De kruiden geven deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.
Bekijk product500 ml groentebouillon500 g gekookte rode biet (in blokjes)1 ui (gesnipperd)Olijfolie125 g jonge geitenkaas100 g rucolaDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 615
- Eiwitten: 21,7g
- Koolhydraten: 76,9g
- Vetten: 19,3g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Fruit de ui ca. 3 minuten in een scheut olijfolie. Voeg de orzo (ongekookt) en de bietenblokjes toe. Bak samen voor ca. 2 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat 4 minuten zachtjes koken en roer af en toe door.
- Voeg de Sugocasa Erbe toe en breng opnieuw al roerende aan de kook. Laat nog 4 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en roer 100g van de geitenkaas door de orzo. Schep vervolgens de rucola door het gerecht.
- Serveer in 4 diepe borden en garneer de orzo risotto met de rest van de geitenkaas.
Tip van ons!
Ben je geen geitenkaas liefhebber? Je kunt de geitenkaas in dit recept ook vervangen door Parmezaanse kaas. Ook erg lekker in combinatie met de rode biet!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.