Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Mini Spaghetti met Basilico en gehaktballetjes Grand'Italia

Mini Spaghetti met Basilico en gehaktballetjes

Mini Spaghetti al Basilico e polpette

Makkelijk
20 min
Lactosevrij

Op zoek naar een makkelijk recept voor het avondeten? Een die het hele gezin lekker vindt en die super snel klaar is? Dan is dit recept voor Mini Spaghetti met Basilico pastasaus een echte aanrader! In het Italiaans: ‘Mini Spaghetti al Basilico’, combineert onze spaghetti uit de kleine pastafamilie met de heerlijke tomatensaus met basilicum en mini gehaktballetjes. De Mini Spaghetti kook je al in 7 minuten ‘al dente’ (beetgaar) waardoor dit recept een super idee is voor een makkelijk en snel avondeten. Je zet hem binnen 15 minuten op tafel!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 350 g Mini Spaghetti
    Product Mini Spaghetti Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Mini Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Basilico
    Product Basilico pastasaus Grand'Italia

    Deze pastasaus dankt deze klassieke smaak aan de 100% natuurlijke ingrediënten*; zongerijpte tomaten en het Italiaanse koningskruid basilicum.

    Bekijk product
  • 300 g magere rundergehaktballetjes
  • 1 courgette (in kleine blokjes)
  • 1 winterpeen (in kleine blokjes)
  • 1 gele paprika (in kleine blokjes)
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Peper en zout (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de Mini Spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de magere rundergehaktballetjes. Voeg de blokjes winterpeen en gele paprika toe en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg vervolgens de courgette blokjes toe totdat deze goudbruin kleuren. Doe de Basilico pastasaus erbij en verwarm 3 minuten op laag vuur. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Giet de pasta af. Schep de pastasaus door de kleine spaghetti.
  5. Verdeel het gerecht over borden of een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas. Geniet van deze heerlijke spaghetti met tomatensaus en balletjes.
Buon appetito!

Tip van ons!

Wil je de kleine pasta nog beter aan de pastasaus en groenten laten hechten? Bewaar dan tijdens het koken van de pasta een beetje van het kookvocht in een kopje. Wanneer je de pastasaus en de Mini Spaghetti met elkaar mengt giet je het kookvocht erbij en roer je het geheel rustig door elkaar. Tijdens het koken laat de pasta zetmeel los, wat in het pastawater terecht komt. Door een beetje van dit pastawater toe te voegen aan de gekookte pasta en de saus lijmt dit zetmeel dus als het ware alle ingrediënten aan elkaar.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten