Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Makkelijke lasagne met rundergehakt
Lasagne facili con carne macinata
Dit makkelijke lasagne recept met gehakt is heerlijk warm en vullend, en daarmee ideaal voor de koudere wintermaanden. Je kunt hem makkelijk mealpreppen, zodat je hem alleen nog in de oven hoeft te zetten tijdens drukke dagen. Dit lasagne recept is eenvoudig te maken en ideaal voor 4 personen.
Ingrediënten
-
250 g Lasagne pasta
Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.
Bekijk product600 g Ovensaus LasagneEen goede saus maakt je lasagne! En Ovensaus Lasagne is de perfecte basis, waarmee je gemakkelijk die heerlijke lasagne op tafel tovert. De saus dankt de lekkere smaak aan de tomaten, en klassieke ingrediënten voor een lasagnesaus; wortel, ui, en Italiaanse lasagne kruiden als peterselie, basilicum en oregano.
Bekijk product400 g Besciamella sausDe romige witte saus is gemaakt van melkroom, volle melk en bloem, en geeft een heerlijke romige smaak aan jouw ovenpasta’s of favoriete lasagne.
Bekijk product800 g rundergehakt1 ui (gesnipperd)2 wortels (in kleine blokjes)150 g prei (fijn gesneden)olijfoliegeraspte kaaspaprikapoeder, chilipoeder, peper en zout naar smaakhandje verse basilicumDirect in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en rul hierin het gehakt. Voeg de ui toe en bak deze kort mee.
- Voeg de wortel toe en bak deze ca. 2 minuten mee. Voeg de gesneden prei en courgette toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder.
- Wanneer de groenten gaar zijn, voeg je Ovensaus Lasagne toe. Laat de saus enkele minuten indikken.
- Bedek de bodem van een ovenschaal lichtjes met lasagnesaus. Leg hier vervolgens een laag lasagnebladen op. Bedek de lasagnebladen met een royale laag lasagnesaus, gevolgd door een laag bechamelsaus en geraspte kaas. Bouw op deze manier de lasagne laagje voor laagje op.
- Doe op de bovenste laag alleen bechamelsaus. Bak de lasagne vervolgens voor ongeveer 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal dan de lasagne uit de oven, strooi hier nog een flinke laag geraspte kaas overheen en plaats hem dan nog ca. 10 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin kleurt.
- Strooi er als je de lasagne serveert nog een beetje basilicum over voor de garnering.
Tip van ons!
Laat de lasagne na het bakken 10 tot 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit helpt de lagen te zetten, zodat de lasagne niet uit elkaar valt en je mooie, stevige stukken krijgt.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.