Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Linguine alle Vongole Grand'Italia

Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

Makkelijk
25 min
580 kcal
Lactosevrij

Met dit linguine vongole recept maak je een klassiek Italiaans gerecht dat de rijke smaken van de zee combineert met de subtiele textuur van linguine. Dit vongole recept maakt gebruik van de verfijnde venusschelpen (ook wel vongole genoemd), die de pasta een heerlijke, zilte smaak geven. Een heerlijk gerecht voor liehebbers van pasta met schelpdieren. De elegante, fijne vorm van de linguine houdt dit gerecht perfect in balans.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Linguine all’Uovo
    Product Linguine all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Linguine all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 1000 g verse venusschelpen
  • 250 ml droge witte wijn
  • olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (gepeld en fijngesneden)
  • 15 g platte peterselie (fijngesneden)
  • 2 el roomboter
  • 1 el citroensap

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 580 kcal
  • Eiwitten: 23g
  • Koolhydraten: 74g
  • Vetten: 18g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Breng de venusschelpen in een ruimte pan aan de kook met de witte wijn. Doe een deksel op de pan en laat ca. 5 minuten zachtjes koken tot de schelpen open zijn. Schud de pan halverwege de kooktijd even om.
  2. Giet de schelpen af en vang het kookvocht op. Gooi de ongeopende schelpen weg.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en de helft van de peterselie voor ca. 3 minuten.
  4. Schenk het kookvocht van de schelpen erbij en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken.
  5. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 4 minuten, voor een 'al dente' bite.
  6. Roer de roomboter en de venusschelpen door het ingekookte kookvocht en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  7. Giet de pasta af en meng deze direct door de saus. Serveer de elegante pasta op 4 borden.
  8. Garneer met de overgebleven peterselie en wat versgemalen peper.
Buon appetito!

Tip van ons!

Liever een vegetarische vongole? Vervang de venusschelpen door gemarineerde artisjokkenharten of gebakken champignons voor een smaakvolle vega pasta met schelpdieren.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...