Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Italiaanse paprikasoep
Zuppa di peperoni
Gemiddeld
60 min
Vegetarisch
Het geheim van de ongelooflijke smaak van deze paprikasoep? Het gebruik van geroosterde paprika! In de oven haal je de natuurlijke zoetheid van de vruchtgroente naar boven. En het smaakt heerlijk met het kleine beetje pit uit de Sugocasa Piccante.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
100 g Sugocasa Piccante
Sugocasa Piccante dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De chilipeper geeft deze basis tomatensaus lekker wat extra pit.
Bekijk product1 tl Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product1 rode paprikaolijfoliezeezout (naar smaak)teen knoflook (fijngesneden)ui (gesnipperd)rode peper (in ringetjes)1 el venkelzaadDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 225
- Eiwitten: 5 g
- Koolhydraten: 18 g
- Vetten: 17 g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Leg de paprika’s op met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze elk met een scheutje olijfolie en een beetje zeezout.
- Rooster de paprika's 20 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat nog 15 minuten in de oven staan.
- Haal vervolgens het vel van de paprika's en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Verhit in een hapjespan een scheutje olijfolie en fruit de knoflook, ui, rode peper en het venkelzaad.
- Voeg de stukken paprika en Sugocasa Piccante toe en verwarm de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer en garneer elk kom met een tl pesto.
Tip van ons!
Lekker met grissini of Italiaans gekruide croutons.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.