Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Gnocchi pesto, zongedroogde tomaten en aubergine
Gnocchi con pesto, melanzane e pomodori secchi
Zin in een smaakvolle Italiaanse maaltijd? Dit recept voor gnocchi pesto sundried tomatoes van Aan tafel bij Jannie is een echte aanrader. De zachte gnocchi combineert perfect met romige groene pesto, hartige zongedroogde tomaten en geroosterde aubergine. Janneke’s recept is ideaal voor doordeweeks, maar ook perfect om indruk te maken op gasten. Met eenvoudige ingrediënten en een heerlijke combinatie van smaken haal je Italië zó in huis!
Ingrediënten
-
400 g Gnocchi di Patate
Grand’Italia Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Daarmee zijn deze Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.
Bekijk product3 el Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product75 g Zongedroogde tomatenPomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.
Bekijk product1 aubergine (in blokjes)1 el Italiaanse kruiden100 g cherrytomaten (gehalveerd)40 g Parmezaanse kaas (geraspt)2 handjes rucolaPeper & zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de aubergine in blokjes en de cherrytomaten en zongedroogde tomaten doormidden.
- Doe de aubergine, cherrytomaten, zongedroogde tomaten met de Italiaanse kruiden op een bakplaat. Sprenkel er een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaten overheen. Breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Bak voor ca. 25 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de nocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 3 minuten.
- Giet de gnocchi af en schep de groene pesto erdoor.
- Verdeel de gnocchi met pesto over de borden en schep de groenten uit de oven erover. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en rucola.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.