Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Gnocchi met groene asperges, pesto, citroen en hazelnoten
Gnocchi al pesto con asparagi, limone e nocciole
Op zoek naar een gezonde gnocchi boordevol smaak? Deze gnocchi met groene asperges combineert de krokant gebakken gnocchi met de lekkerste Pesto alla Genovese, knapperige groene asperges en zoete dopwerten. De citroen zorgt voor een lichte, frisse touch, en de hazelnoten maken het af met een heerlijke crunch. Deze combinatie maakt de gnocchi met groene asperges heerlijk fris en perfect voor de lente!
Ingrediënten
-
500 g Gnocchi di Patate
Grand’Italia Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Daarmee zijn deze Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.
Bekijk product90 g Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product200 g doperwten (diepvries)50 g Pomodori Secchi (in reepjes)1 citroen (rasp)400 g groene asperges (in stukjes)50 g hazelnootOlijfoliePeper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin kleuren.
- Breng ondertussen een pan (met gezouten) water aan de kook. Kook de gnocchi 1-2 minuten en giet af.
- Verhit een ruime koekenpan met een scheut olijfolie en bak de stukjes groene asperge 3-4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de voorgekookte gnocchi toe en bak deze samen met de asperges goudbruin en licht knapperig in 4-5 minuten.
- Voeg in de laatste 4 minuten de doperwten toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan van het vuur en schep de pesto er doorheen.
- Verdeel de gnocchi over borden en garneer met de geroosterde hazelnoten, zongedroogde tomaatreepjes en citroensap.
Tip van ons!
Voeg eventueel knapperig gebakken chorizo toe voor extra crunch en smaak.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.