Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Gezonde vegetarische pasta tomatensaus met groenten
Pasta vegetariana sana con Sugocasa e verdure
Deze gezonde pasta tomatensaus met groenten van Eef kookt zo, is naast voedzaam ook nog eens heel lekker. Door de groenten te roosteren en samen met de Sugocasa Verdure te pureren, krijg je een smaakvolle pastasaus die zelfs de meest kieskeurige eter kan waarderen. Met ingrediënten zoals paprika en wortels zit je al snel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Serveer met burrata, pijnboompitten en verse basilicum om ‘m helemaal af te maken. Een eenvoudige en gezonde pasta met groenten voor het hele gezin!
Ingrediënten
-
350 g Sugocasa Verdure
Sugocasa Verdure dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De gegrilde paprika en courgette geven deze basis tomatensaus een extra touch en rokerige smaak.
Bekijk product400 g Fusilli Half VolkorenIn de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.
Bekijk product2 rode paprika's (in grove stukken)3 wortels (geschild en in stukken)1 rode ui (in halve ringen)1 bol knoflook2 tl oregano1 tl paprikapoeder50 ml kookroomVerse basilicumOlijfoliePeper en zout (naar smaak)2 bollen burrataPijnboompittenDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 289
- Eiwitten: 9g
- Koolhydraten: 52g
- Vetten: 6g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de stukken paprika, wortel en rode ui op een bakplaat. Beprenkel met olijfolie, oregano, paprika poeder, en peper en zout naar smaak.
- Snijd de kop van de bol knoflook en besprenkel met olijfolie en een klein beetje zout. Leg de bol knoflook op de bakplaat bij de groenten.
- Rooster de groenten ca. 30 - 45 minuten in de oven tot deze zacht zijn.
- Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite. Bewaar een beetje van het pastawater.
- Verwarm de Sugocasa ondertussen op laag vuur in een pannetje. Laat even sudderen.
- Voeg de geroosterde groenten, het pastawater, de kookroom en wat verse basilicum toe aan de Sugocasa. Knijp de gepofte knoflook er boven uit.
- Pureer de Sugocasa met de groenten tot een mooie gladde saus. Meng de pasta door de saus en serveer met een halve bol burrata per persoon, pijnboompitten en basilicum.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.