Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Fusilli pasta Pesto Rosso met aubergine en ricotta Grand'Italia

Fusilli pasta Pesto Rosso met aubergine en ricotta

Fusilli pasta Pesto rosso con melanzane e ricotta

Makkelijk
25 min
Vegetarisch

Dit fusilli recept met Pesto Rosso, gebakken aubergine en romige ricotta is een heerlijke pasta die de moderne Italiaanse keuken omarmt. De extra vezels in de half volkoren fusilli maken deze pasta met aubergine extra voedzaam. De zachte aubergine combineert perfect met de intense, zonnige smaken van de Pesto Rosso, en de romige ricotta pesto saus maakt deze pastamaaltijd extra smeuïg. Een smaakvolle maaltijd die perfect de rijke moderne Italiaanse keuken weerspiegelt. Een vleugje Italië in elke hap!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Fusilli Half Volkoren
    Product Fusilli Half Volkoren Grand'Italia

    In de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.

    Bekijk product
  • 180 g Rode pesto
    Product Pesto Rosso Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.

    Bekijk product
  • 2 gele paprika's (in reepjes)
  • 300 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 4 el pijnboompitten (geroosterd)
  • 140 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • verse basilicum

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 729
  • Eiwitten: 22 g
  • Koolhydraten: 57,1 g
  • Vetten: 42,6 g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine in 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg na 10 minuten de ui en knoflook toe en bak nog 3 minuten.
  2. Kook intussen de half volkoren fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite.
  3. Pluk intussen de blaadjes van de takjes oregano en hak grof.
  4. Houd een kopje kookvocht van het pastawater apart en giet de fusilli af.
  5. Schep de fusilli, Pesto Rosso, ricotta en oregano door de aubergine. Voeg een scheutje kookvocht toe tot er een mooie ricottasaus ontstaat.
  6. Verdeel de pasta over 4 van je favoriete borden. Bestrooi met de amandelen en rasp eventueel wat Parmezaanse kaas erover voor een extra hartige touch. Geniet van een heerlijke moderne pesto rosso pasta.
Buon appetito!

Tip van ons!

Wil je deze pasta met aubergine niet vegetarisch eten en mis je de hartige bite van een beetje vlees? Bak dan wat kipfiletreepjes mee met de ui, knoflook en aubergine en serveer de pasta pesto rosso met kip.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten