Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Carbonara penne pasta met pancetta en tuinerwten
Penne alla carbonara con pancetta
Deze penne carbonara met pancetta en tuinerwten is de perfecte balans tussen romig en hartig. De malse pancetta en de frisse tuinerwten geven een verrassende draai aan de klassieke carbonara. Een snelle en smaakvolle maaltijd die je zeker vaker wilt maken!
Ingrediënten
-
400 g Penne all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Penne all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product400 g Pastasaus CarbonaraDeze kant-en-klare carbonara saus dankt de heerlijke romige en rokerige smaak aan de Pancetta, Italiaanse kazen (Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP) en zwarte peper.
Bekijk productCarbonara penne pasta met pancetta en tuinerwtenDeze penne carbonara met pancetta en tuinerwten is de perfecte balans tussen romig en hartig. De malse pancetta en de frisse tuinerwten geven een verrassende draai aan de klassieke carbonara. Een snelle en smaakvolle maaltijd die je zeker vaker wilt maken!
Bekijk product200 g pancetta450 g tuinerwten (diepvries, ontdooid)1 stuk citroenVerse basilicumDirect in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Snijd de pancetta in dunne reepjes. Verhit een koekenpan en bak de pancetta in 8 minuten knapperig. Voeg de tuinerwtjes samen met de rasp van een 1/2 citroen toe en bak 4 minuten door.
- Verwarm de carbonara saus en laat zachtjes pruttelen.
- Meng de penne door de carbonara saus.
- Verdeel de pasta over de borden en serveer de knapperige pancetta met tuinerwtjes erop. Garneer met de verse basilicum.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.