
Pastasalade receptinspiratie
Vandaag zin in een pastasalade?
Grand'Italia helpt je graag! Hier vind je receptinspiratie voor de perfecte pastasalade.
Heerlijk voor op een warme dag als je wilt genieten van een frisse pastasalade, als bijgerecht bij bij de BBQ of als alternatief voor de klassieke boterham tijdens de lunch. Zelfs in de koudere maanden is een lauwwarme pastasalade een smaakvolle keus. De keuze aan lekkere recepten voor een heerlijke (koude) pastasalade is eindeloos! Probeer één van onze pastasalade-recepten, bijvoorbeeld deze vegetarische pastasalade met pesto, mozzarella en cherrytomaten, een frisse pastasalade tonijn of dit heerlijke pastasalade-recept met Pesto Rosso en kip.

Grand'Italia helpt je graag! Hier vind je receptinspiratie voor de perfecte pastasalade.
Heerlijk voor op een warme dag als je wilt genieten van een frisse pastasalade, als bijgerecht bij bij de BBQ of als alternatief voor de klassieke boterham tijdens de lunch. Zelfs in de koudere maanden is een lauwwarme pastasalade een smaakvolle keus. De keuze aan lekkere recepten voor een heerlijke (koude) pastasalade is eindeloos! Probeer één van onze pastasalade-recepten, bijvoorbeeld deze vegetarische pastasalade met pesto, mozzarella en cherrytomaten, een frisse pastasalade tonijn of dit heerlijke pastasalade-recept met Pesto Rosso en kip.
Hoe maak je een pastasalade?
Een pastasalade maken is super makkelijk. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel de pasta na het koken direct koud onder de kraan. Kies dan de lekkerste verse ingrediënten, zoals rucola, cherrytomaatjes en mozzarella en een heerlijke dressing, en meng alles door elkaar in een grote kom. Serveer direct en geniet van een heerlijke Insalata di Pasta!
Voor een pastasalade adviseren we om minder pasta te gebruiken dan voor een volledige pastamaaltijd. Doorgaans is 100g ongekookte pasta de standaard voor 1 persoon, maar voor een pastasalade adviseren wij om 80g ongekookte pasta te gebruiken.

Inspiratie voor de perfecte pastasalade (10)


Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.De perfecte pastasalade
Pastasalades zijn dus eenvoudig te bereiden en je kunt gemakkelijk blijven variëren. Eet jij ook graag een heerlijke pastasalade met pesto en verse ingrediënten op een warme dag? We delen onze tips om de perfecte pastasalade op tafel te zetten.
- Gebruik ingrediënten van topkwaliteit, bijvoorbeeld met de kwalitatieve pasta’s onderaan deze pagina en de lekkerste verse groenten, zoals sappige cherrytomaten, knapperige komkommer, kleurrijke paprika en pittige rode ui.
- Voor de dressing raden we aan om een hoogwaardige extra vierge olijfolie te gebruiken, met wat verse kruiden als basilicum, oregano of peterselie. Of gebruik Pesto alla Genovese, voor een smaakvolle pastasalade met pesto. Voeg als laatste nog een vleugje citroensap toe voor een frisse touch, die de andere smaken tot leven brengt.
- Creëer een kleurrijk meesterwerk met pasta tricolore. Deze kleurrijke pasta combineert perfect met allerlei verse ingrediënten in een salade en voegt een vrolijke Italiaanse touch toe. Deze pasta is verrijkt met tomaat en spinazie, waarmee je de kleuren van de Italiaanse vlag toevoegt aan jouw pastasalade. Kies bijvoorbeeld voor Penne Tricolori, deze houd dressing en verse groenten goed vast door de ribbels in de pasta. Zo is iedere hap even lekker!

Welke pasta gebruik je voor een pastasalade?
Je kunt natuurlijk elke pasta voor jouw pastasalade recept gebruiken die jij lekker vindt. Ga bijvoorbeeld voor een keuze uit de moderne Italiaanse keuken en maak je pastasalade met Orzo Tradizionali. Of kies voor Half Volkoren Fusilli, deze half volkoren pasta zorgt ervoor dat jouw pastasalade een goede bron van vezels is. Penne Tricolori is ook een goede match met pastasalade.
Als vuistregel kun je aanhouden dat holle of geribbelde/gedraaide pastavormpjes goed werken voor een pastasalade. Die unieke pastavormen en texturen zorgen ervoor dat dressings lekker aan de pasta hechten of de holtes zich met de verse ingrediënten vullen. Zo smaakt iedere hap even lekker.
Het geheim van een goede pastasalade is daarnaast ook de perfecte kookwijze. Zorg ervoor dat je voldoende water gebruikt en voeg een snufje zout toe voor de smaak. Kook de pasta ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking. Spoel de pasta direct na het koken af met koud water om het kookproces te stoppen en plakkerige pasta te voorkomen. Laat de pasta goed uitlekken voordat je hem aan de salade toevoegt.
