Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Gevulde pasta met salie boter en Parmezaanse kaas Grand'Italia

Gevulde pasta met salie boter en Parmezaanse kaas

Tortellini burro e salvia con Parmiggiano

Gemiddeld
25 min
Vegetarisch

Dit recept voor tortellini burro e salvia, zoals deze gevulde pasta met salie boter in Italië wordt genoemd, is een eenvoudige en delicate klassieker. De burro e salvia saus wordt vaak gecombineerd met ravioli/tortellini, gnocchi en andere korte pastavormpjes. Het originele recept voor burro e salvia maak je met slechts enkele simpele ingrediënten: een goede gevulde pasta (bijv. Tortellini ai Formaggi of Tortellini al Gusto Carne), roomboter, salie en geraspte Parmezaanse kaas. Maak vanavond nog deze gevulde pasta met kaas en salie botersaus en je geniet super snel van een smaakvolle klassieke Italiaanse pastamaaltijd.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Tortellini met kaas

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 125 g boter
  • 1 bosje salie (in reepjes)
  • Handvol Parmezaanse kaas (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 14 minuten.
  2. Laat de roomboter rustig smelten op zacht vuur.
  3. Voeg als de roomboter doorzichtig wordt de salieblaadjes toe. Laat ze 4-5 minuten pruttelen.
  4. Giet de tortellini voorzichtig af. Roer door de gesmolten boter en salie.
  5. Verdeel de klassieke tortellini over borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Tip van ons!

Vervang in dit recept bijvoorbeeld de tortellini eens door Gnocchi di Patate, voor een heerlijke gnocchi met salieboter. Of probeer onze heerlijke truffel ravioli met salie en gegrilde citroen.

Extra crunch toevoegen? Top de pasta met salie boter dan af met wat geroosterde walnoten.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...