Grand’Italia brengt al 40 jaar de smaak van Italië naar de Nederlandse keukens. Met de lekkerste producten, die zoveel mogelijk geproduceerd zijn met 100% natuurlijke ingrediënten, en oog voor het milieu en de samenleving. Een van de concrete initiatieven waar we trots op zijn is de duurzame Italiaanse basilicum oogst, voor onze Pesto alla Genovese. Sinds juni 2023 vindt de hele productie van de Pesto alla Genovese (van oogst tot verwerking) plaats volgens de ISCC PLUS certificering. Daar vertellen we hieronder in het artikel ‘Basilicum van duurzame landbouw’ uitgebreid meer over.
Grand’Italia is een merk van GranFood B.V., en daarmee onderdeel van GBFoods, een toonaangevende speler en voedselproducent in verschillende landen in Europa en Afrika. Bij Grand’Italia volgen we daarom de strategieën en initiatieven die GBFoods heeft in de bedrijfsstrategie. Deze bedrijfsstrategie is vanuit de GBFoods afgestemd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
We werken bij Grand'Italia aan zes belangrijke gebieden voor milieubescherming
Efficiënt gebruik van energiebronnen
- De elektriciteit in onze fabrieken is voor 100% afkomstig van hernieuwbare energiebronnen.
- Er is enkel energiezuinige verlichting met LED aanwezig in de fabrieken.
- Het energiebeheersysteem is gecertificeerd met de ISO 50001.
Emissieverlaging
- De fabrieken in Italië, waar de Grand’Italia producten worden geproduceerd, hebben een totale reductie van Co2 per ton van 43% gerealiseerd ten opzichte van 2010.
- GBfoods is in Spanje beloond met de Lean & Green Star, voor een gecertificeerde vermindering van 20% van de lokale logistieke emissies. Dit initiatief wordt uitgebreid naar productielocaties in Italië.
Recyclebare of composteerbare verpakkingen
- Grand’Italia neemt deel aan de Circular Plastic Alliance, een doelstelling van de Food & Drink Europe Association die zorgt voor een vermindering van afval en meer recycling.
- Alle Grand’Italia verpakkingen zijn 100% recyclebaar.
- Met het verbeteren van de etikettering (toevoeging van duidelijke recycle iconen, zoals het glas in glasbak logo) helpen we de consument de verpakkingen op de juiste manier te sorteren en te recyclen.
Efficiënt watermanagement
- De productielocaties van onder andere onze tomatensauzen waren betrokken bij een reductieplan van 2010 tot 2019. Hiermee is een waterreductie van 35% per ton geproduceerd product bereikt.
- Dit waterreductieplan wordt naar al de productielocaties uitgebreid in de komende 10 jaar.
Vermindering van afval
- Op het kantoor van GranFood in Rijswijk een papierloos beleid gehanteerd om het verbruik te verminderen.
- De Grand’Italia fabrieken in Italië zijn betrokken bij een reductieplan voor afval en produceren vandaag minder dan de helft van het afval dat ze in 2010 nog produceerden.
- Het afval afkomstig van de fabrieken in Italië, dat naar stortplaatsen gaat, moet tegen 2030 gereduceerd zijn tot bijna nul.
Duurzame inkoop van grondstoffen
- Sinds juni 2023 wordt de verse Italiaanse basilicum voor de Grand’Italia Pesto alla Genovese geoogst en geproduceerd met een ISCC PLUS certificering.
- Grand’Italia heeft deelgenomen aan de Human Rights Impact Assessment omdat wij mensenrechten zien als absolute basis voor menselijke en economische groen. Alle tomaten voor de pastasauzen worden dan ook 100% geautomatiseerd geoogst met continue aandacht voor goede werkomstandigheden.
Duurzaamheid
Pesto
Een van de concrete initiatieven waar we trots op zijn is onze duurzaam geproduceerde Pesto alla Genovese. Sin...