Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Romige risotto met pesto en garnalen Grand'Italia

Romige risotto met pesto en garnalen

Risotto con pesto e gamberi

Makkelijk
50 min
795 kcal
Glutenvrij

In Italië eet je pesto door de pasta, maar deze variant van risotto met pesto is ook heerlijk. Risotto maken is niet moeilijk, het kost alleen wel wat tijd. Je moet regelmatig voorzichtig roeren (zeker in het begin), omdat er dan meer zetmeel vrijkomt, waardoor je risotto smeuïger wordt.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1000 ml groentebouillon
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 400 g broccoli (in kleine roosjes)
  • 300 g reuzegarnalen (gepeld)
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • verse basilicum

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 795 kcal
  • Eiwitten: 31g
  • Koolhydraten: 66g
  • Vetten: 43g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Breng 1 liter water aan de kook en los hierin het groentebouillonblokje op.
  2. Fruit de sjalotten 3 minuten in een scheut olijfolie in een ruime pan. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee tot de rijst goed heet is. Roer goed.
  3. Schenk de wijn in de pan en roer regelmatig tot alle wijn is opgenomen. Doe ¼ deel van de bouillon erbij en roer tot de bouillon is opgenomen. Schep dan weer ¼ deel bouillon erbij.
  4. Roer tot de bouillon is opgenomen en schep er de helft van de pesto door met de rest van de bouillon.
  5. Blijf nog 10 minuten roeren tot al het vocht is opgenomen en de rijst bijna beetgaar is. Roer de broccoli erdoor en verwarm de risotto nog 5 minuten op laag vuur met een deksel op de pan.
  6. Zet het vuur uit en laat het gerecht nog 5 minuten doorgaren.
  7. Bak ondertussen de garnalen 4 minuten in een koekenpan in de rest van de olie. Schep er de rest van de pesto door en verwarm alles nog 1 minuut.
  8. Pluk de blaadjes van de verse basilicum. Houd wat kleine blaadjes apart en snijd de grote in reepjes.
  9. Haal de pan risotto van het vuur en roer de helft van de Parmezaanse kaas en de reepjes basilicum erdoor.
  10. Verdeel de rijst over diepe borden en schep er de pestogarnalen op. Bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de basilicumblaadjes.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten