Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta Pesto Piccante met chipolata Grand'Italia

Fusilli met runderchipolata en Pesto Piccante

Fusilli con salsiccia e Pesto Piccante

Makkelijk
20 min

Pasta Pesto Piccante vanavond? Pit gegarandeerd! De kruidige chipolataworstjes, rode chilipeper en de Pesto Piccante maken dit een smaakvolle vurige Pasta Pesto voor mensen die écht wel van een beetje spice houden.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Fusilli
    Product Fusilli Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Fusilli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 90 g Pittige pesto
    Product Pesto Piccante Grand'Italia

    We maken onze pikante pesto volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana, met rode paprika, Italiaanse kaas en een vleugje chilipeper. En is speciaal ontwikkeld voor de liefhebber van een pittige pasta pesto.

    Bekijk product
  • 150 g chipolataworstjes (in stukken)
  • olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 0.5 rode peper (geperst)
  • 0.5 teen knoflook
  • 5 g salieblaadjes (in reepjes)
  • 1.5 el rode wijn
  • 50 g Pecorino Romano (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de stukken chipolataworstjes in 2 minuten rondom bruin.
  3. Verhit nog een beetje olijfolie in een andere koekenpan en fruit hierin de uien en de rode peper gedurende 3 minuten op matig vuur.
  4. Voeg de knoflook en salie toe en fruit samen nog voor opgeveer 5 minuten op laag vuur. Voeg de rode wijn toe en laat verdampen.
  5. Meng de fusilli met de Pesto Piccante en roer deze door de overige ingrediënten in de koekenpan.
  6. Verdeel over borden en garneer met de geraspte Pecorino Romano.
Buon appetito!

Tip van ons!

Houd je wel van een beetje pit, maar vind je de combinatie van Pesto Piccante en de rode chilipeper toch iets te heftig? Je kunt de peper minder pittig maken door de zaadlijsten uit de rode peper te verwijderen. Halveer hiervoor de peper over de lengte, schraap de zaadjes en de zaadlijsten met een theelepel uit de binnenkant van de peper. Ready to go!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten