Product Penne Glutenvrij Grand'Italia

Penne Glutenvrij

Geniet van een glutenvrije pastamaaltijd en de smaak van Italië met Grand’Italia Penne Glutenvrij

Omdat we begrijpen dat je met een glutenallergie of -intolerantie toch graag van een heerlijke pasta wilt kunnen genieten hebben we deze speciale glutenvrije penne ontwikkeld. We maken deze pasta zonder gluten van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals witte rijst, maïs en quinoa.

  • Geschikt voor een glutenvrij dieet
  • Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde witte en volkoren rijst, maïs en quinoa
  • Geïnspireerd op Italiaanse receptuur – Ricetta Italiana
Lees meer

Verkrijgbaar in

400g

Ingrediënten Penne Glutenvrij

  • Witte rijstmeel 35%
  • Volkoren rijstmeel 33%
  • Maïsmeel 31%
  • Quinoameel 1%
  • Kan soja bevatten.
  • Speciaal bereid voor personen met een glutenintolerantie.
  • GLUTENVRIJ

Voedingswaarden

per 100g
  • Energie 1509 kJ/359 kcal
  • Eiwitten 8,0g
  • Koolhydraten 77g
  • Waarvan suikers 1,3g
  • Vetten 1,8g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 0,4g
  • Vezels 2,6g
  • Zout 0,05g

Bereidingswijze

Penne Glutenvrij koken
  1. Weeg 100g pasta per persoon af.
  2. Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
  3. Kooktijd Penne Grand’Italia: Kook de glutenvrije penne gedurende 8 minuten voor een ‘al dente’ bite. Liever iets zachter? Zet de timer dan op 9 minuten.
  4. Giet de glutenvrije pasta af en bewaar wat kookvocht voor de pastasaus. Meng de pasta door de saus met een beetje pastawater en geniet van een heerlijke glutenvrije pastamaaltijd.

Over Penne Glutenvrij

Deze penne pasta zonder gluten is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals witte en volkoren rijst, maïs en quinoa. Grand’Italia Penne Glutenvrij is geribbeld, waardoor een grovere pastasaus goed aan de pasta blijft plakken. De holle vorm houdt een goed gevulde pastasaus ook heel goed vast. En laten nu ook veel van onze grovere pastasauzen glutenvrij zijn! Combineer Penne Glutenvrij bijvoorbeeld met Bolognese pastasaus of met de nieuwe Tradizionale pastasaus. Ons favoriete glutenvrije recept met penne is de Glutenvrije penne met kip, spinazie en paprika. Makkelijk, snel en super lekker!

Er wordt gedacht dat glutenvrije pasta in Italië een zonde is, omdat Italië bekend staat als het land van de pasta en pizza (en die bevatten natuurlijk veel gluten). Maar wist je dat Italië een van de landen is waar juist een groot aantal mensen glutenvrij eet? Glutenvrij in Italië is dus helemaal niet zo gek! In Italië is glutenvrij eten dus redelijk normaal geworden. Wil je in Italië glutenvrije pasta bestellen? Vraag dan om pasta ‘senza glutine’.

Recept Penne Glutenvrij met spinazie en kip Grand'Italia

Probeer ook!