Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Rigatoni ricotta pasta met spinazie en kerstomaatjes Grand'Italia

Rigatoni ricotta pasta met spinazie en kerstomaatjes

Rigatoni con ricotta, spinaci e pomodorini

Gemiddeld
30 min
706 kcal

Vind je een voedzame maaltijd belangrijk, maar eet je wel graag een romige pasta? Zoek dan niet verder, want deze vegetarische rigatoni pasta met ricotta tomatensaus voldoet aan al je wensen. De kruidige smaak van de Tradizionale pastasaus, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, in combinatie met de romige ricotta zorgt ervoor dat deze pasta lekker smeuïg wordt. De extra vitaminen komen uit de geroosterde kerstomaatjes en verse spinazie. En we maken het gerecht af met grof gehakte walnoten voor een extra bite.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Rigatoni
    Product Rigatoni Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Tradizionale
    Product pastasaus Tradizionale Grand'Italia

    De klassieke pastasaus dankt haar heerlijke smaak aan de 100% natuurlijke ingrediënten*: zongerijpte tomaten, wortel, ui en tal van kruiden.

    Bekijk product
  • 400 g snoeptomaten mix (gehalveerd)
  • 200 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • 50 g walnoten (grof gehakt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 706
  • Eiwitten: 18,8g
  • Koolhydraten: 81,5g
  • Vetten: 13,9g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C hetelucht).
  2. Meng de snoeptomaatjes met een scheut olijfolie en bestrooi ze met een beetje peper en zout (naar smaak). Spreid de tomaatjes over een bakplaat en rooster ze voor ca. 10 minuten in de oven.
  3. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  4. Verwarm de Tradizionale pastasaus in een ruime pan en voeg de spinazie in 2 delen toe. Wacht met het toevoegen van het volgende deel tot het vorige is geslonken in de saus. Schep regelmatig om.
  5. Roer de ricotta en meng samen met de pastasaus door de pasta. Serveer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met de gehakte walnoten om het helemaal af te maken.
Buon appetito!

Tip van ons!

Liever nog iets meer bite of iets hartigs aan dit recept toevoegen? Vervang de walnoten eens door 100g krokant gebakken spekjes of Pancetta. De hartige smaak complimenteert de frisse licht zoete ricotta.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten