Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept pasta basilico met gehaktballetjes Grand'Italia

Pasta Basilico met gehaktballetjes en courgette

Pasta al Basilico con polpette e zucchine

Makkelijk
25 min
854 kcal
Notenvrij

Met dit recept voor fusilli met gehaktballetjes, Basilico pastasaus en courgette brengen we je de lekkerste smaken uit Italië. Proef de zongerijpte tomaten en de pure basilicum smaak in onze basilicum pastasaus. De basilicum in de pastasaus versterkt daarnaast de lekkere smaak van de Italiaanse kruiden in de gehaktballetjes. De Basilico is direct klaar voor gebruik en glutenvrij. Je zet daarmee dit pastagerecht super snel op tafel én je kunt ook nog eens veel mensen blij maken met dit recept. Het 100% kwaliteitsgraan in de Fusilli Tradizionali zorgt voor die heerlijke stevige bite in deze pastamaaltijd.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Fusilli
    Product Fusilli Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Fusilli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Basilico
    Product Basilico pastasaus Grand'Italia

    Deze pastasaus dankt deze klassieke smaak aan de 100% natuurlijke ingrediënten*; zongerijpte tomaten en het Italiaanse koningskruid basilicum.

    Bekijk product
  • 500 g rundergehakt
  • 1 zakje mix voor Italiaans gehakt (40g)
  • Olijfolie
  • 2 rode uien (in halve ringen)
  • 1 courgette (in stukjes)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • Verse basilicum
  • 0.5 tl chilivlokken (optioneel)
  • Tros (cherry)tomaatjes (optioneel)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 854
  • Eiwitten: 41,7g
  • Koolhydraten: 92,3g
  • Vetten: 33,9g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Meng het gehakt met de Italiaanse kruidenmix en draai er ca. 20 gehaktballetjes van.
  2. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite. Bewaar een kopje pastawater en giet af.
  3. Bak de gehaktballetjes in een ruime koekenpan in olijfolie in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
  4. Voeg de uien en courgette toe in de pan waar je zojuist de gehaktballetjes in hebt gebakken. Bak de uien en courgette gedurende 3 minuten en pers de tenen knoflook erboven uit. Schep regelmatig om.
  5. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en voeg de Basilico pastasaus toe. Breng tegen de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Schep de pastasaus en het pastawater door de pasta. Serveer met verse basilicumblaadjes.
Buon appetito!

Tip van ons!

Lekker met een halve tl chilivlokken voor wat extra pit. Serveer met wat sappige tros (cherry)tomaatjes voor een frisse touch. Vega tip: voor een versie van dit recept zonder vlees gebruik je 250g gebakken champignons in plaats van gehaktballetjes. Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas om het helemaal af te maken.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten