Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Lasagne met spinazie en champignons
Lasagne con spinaci e funghi
Wanneer het kouder wordt maken we graag gerechten waarvan we een heerlijk warm gevoel krijgen van binnen. Deze lasagne met spinazie, champignons en onze Ovensaus Lasagne is hiervan een perfect voorbeeld. Een smaakvol en warm gerecht, perfect voor de koudere dagen!
Ingrediënten
-
250 g Lasagne pasta
Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.
Bekijk product600 g Ovensaus LasagneEen goede saus maakt je lasagne! En Ovensaus Lasagne is de perfecte basis, waarmee je gemakkelijk die heerlijke lasagne op tafel tovert. De saus dankt de lekkere smaak aan de tomaten, en klassieke ingrediënten voor een lasagnesaus; wortel, ui, en Italiaanse lasagne kruiden als peterselie, basilicum en oregano.
Bekijk product1 zakje Besciamella sausmixDe bechamel mix is gemaakt van tarwebloem, melk, ui, kaas en aromatische kruiden. Je hoeft zelf alleen nog volle melk toe te voegen om een smaakvolle bechamelsaus te maken.
Bekijk product400 g verse spinazie400 g rundergehakt400 g champignons (in stukjes)400 ml volle melkOlijfolieGeraspte kaas (naar keuze)1 bol mozzarella (in dunne plakken)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
- Rul het gehakt in een beetje olijfolie. Bak vervolgens de champignons mee in de pan. Voeg hier de Ovensaus Lasagne aan toe en verwarm het geheel voor ongeveer 2 minuten.
- Maak ondertussen de Besciamella sausmix aan met 400ml melk en laat hierin de spinazie rustig slinken (eventueel pureren tot een groene saus).
- Leg de lasagnebladen horizontaal op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het gehakt, met de champignons en de Ovensaus Lasagne.
- Leg de tweede laag lasagnebladen verticaal op de Ovensaus. Doe hierover de helft van de Besciamella mix en spinazie en de helft van de geraspte kaas.
- Herhaal deze stappen en eindig met een laag Besciamella mix en de rest van de kaas.
- Leg de plakken mozzarella op de lasagne. Bak de lasagne ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Tip van ons!
Onze vegatip voor dit recept: Vervang het gehakt eens door reepjes zongedroogde tomaten of door 300g vegetarisch gehakt. Ook lekker om als bijgerecht een schaaltje met smaakvolle en sappige cherrytomaatjes te serveren.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.