Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Makkelijke pesto orzo pasta met sperziebonen Grand'Italia

Makkelijke pesto orzo pasta met sperziebonen

Pasta semplice al pesto d'orzo con fagiolini

Makkelijk
20 min
Vegetarisch

De kleuren van de Italiaanse vlag staan centraal in deze makkelijke pesto orzo pasta met rode zoete kerstomaatjes, zoutige witte kaas en groene sperziebonen. De citroenrasp zorgt voor een frisse smaakbalans in deze Italiaanse maaltijdsalade. Door de tocco finale (finishing touch) van de Pesto alla Genovese waan je je tijdens het eten echt even in het zonnige Italië. Dankzij de Orzo (in Italië ook wel Riso genoemd) vult deze pesto orzo pasta super goed, wat hem geschikt maakt voor een lekkere en makkelijke maaltijdsalade.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 250 g Orzo
    Product Orzo Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 250 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 500 g sperziebonen (gedopt en gehalveerd)
  • 1 kleine citroen (rasp)
  • 200 g wite kaas (verkruimeld)
  • Verse basilicum (gescheurd)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een 'al dente' bite. Giet af en spoel de orzo daarna koud.
  2. Breng een pan water aan de kook. Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar in ruim kokend water.
  3. Meng de Pesto alla Genovese en de geraspte citroenschil met de orzo. Schep de sperziebonen, gehalveerde kerstomaatjes en de helft van de basilicumblaadjes erdoor.
  4. Verdeel deze frisse maaltijdsalade over de borden en maak het af met de verkruimelde witte kaas. Garneer met basilicumblaadjes.
Buon appetito!

Tip van ons!

Geen tijd (of zin) om sperziebonen te doppen? Probeer dan eens deze kooktip om supersnel jouw sperziebonen te snijden:

1. Neem een volle hand sperziebonen en plaats de kroontjes allemaal dezelfde kant op.
2. Leg de sperziebonen op een snijplank, met de kroontjes op gelijke hoogte, en snijd deze er met een groot mes in één keer vanaf.
3. Herhaal dit proces met de andere kant van de sperziebonen: neem de sperziebonen weer in de hand en zorg nu dat alle staartjes op gelijke hoogte liggen, voordat je ze er in één keer afsnijdt.
4. Opzoek naar een taakje voor de kids? Laat de sperziebonen dan doormidden knippen met een schaar!
5. Naast tijd ook afwas besparen? Voeg de sperziebonen dan na 2-3 min. toe aan de pan met orzo, en laat koken tot beide ingrediënten beetgaar zijn.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten