Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta carbonara met pancetta Grand'Italia

Pasta carbonara met pancetta

Pasta alla carbonara con pancetta

Makkelijk
15 min
752 kcal
Notenvrij

Room of geen room? Dit is een veelgestelde vraag als het gaat om het maken van een klassieke pasta carbonara. Italianen vinden over het algemeen dat room niet thuishoort in het authentieke recept voor carbonara saus. In plaats daarvan gebruiken ze de carbonara saus ingrediënten; eieren, carbonara kaas, zoals Pecorino Romano, en een soort spek (zoals guanciale of pancetta). Door anderen wordt gezegd dat room vroeger wel werd gebruikt in de carbonara saus, vooral voor mensen die moesten aansterken. In de moderne keuken zien we daarom varianten als pasta carbonara met pancetta en room. Deze versie voegt ook een extra romige smaak toe, die veel mensen heerlijk vinden.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Spaghetti all’Uovo
    Product Spaghetti all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Spaghetti all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Carbonara
    Product pastasaus Carbonara Grand'Italia

    Deze kant-en-klare carbonara saus dankt de heerlijke romige en rokerige smaak aan de Pancetta, Italiaanse kazen (Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP) en zwarte peper.

    Bekijk product
  • 100 g pancetta (in stukjes)
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • Olijfolie
  • Verse bladpeterselie (fijngesneden)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 752
  • Eiwitten: 24,7g
  • Koolhydraten: 73,3g
  • Vetten: 38,9g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Bak de pancetta of spek licht krokant en haal het uit de pan. Het vet is niet meer nodig.
  2. Bak de knoflook in olijfolie en meng de carbonara saus erdoor. Verwarm het geheel al roerende.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een 'al dente' bite.
  4. Meng de spaghetti met de saus en verdeel over voorverwarmde borden. Garneer met de gebakken pancetta/spek en de fijngesneden peterselie. Bestrooi met Parmezaanse kaas om het af te maken.
Buon appetito!

Tip van ons!

Welke spek voor carbonara is het beste? Voor wie een extra rijke smaak en textuur toe wil voegen aan dit recept voor spaghetti con carbonara kan nog wat meer pancetta toevoegen. Het is cruciaal om dan de pancetta krokant te bakken.

Je kunt dit bijvoorbeeld in de oven doen door de pancetta op een bakplaat met bakpapier te leggen en het carbonara spek af te bakken op 200°C, voor ongeveer 20 minuten. Of, je bakt de pancetta (of een ander spek) lekker krokant in een koekenpan, zonder olie. Het vet uit de pancetta komt vanzelf vrij, waardoor het spek niet aan de pan blijft plakken.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten