Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Ovenpasta met kaas Grand'Italia

Ovenpasta met kaas

Pasta al forno ai Formaggi

Makkelijk
50 min
687 kcal
Notenvrij

Op zoek naar echt comfort food, waarbij de oven ook nog eens bijna al het werk voor je doet? Maak dan deze smaakvolle ovenpasta met kaas; gemakkelijk te bereiden in 6 eenvoudige stappen en vol van smaak door de drie heerlijke kazen, zoals Parmigiano Reggiano DOP en Grana Padano DOP. Dit smaakvolle ovengerecht, ofwel pasta al forno, is een heerlijk Italiaanse pasta uit de oven vol verse ingrediënten en geschikt voor het hele gezin.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 250 g Mini Fusilli
    Product Mini Fusilli Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Mini Fusilli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Formaggio
    Product pastasaus Formaggio Grand'Italia

    De saus dankt de lekkere smaak aan het zoete van de zongerijpte tomaten en de selectie van heerlijke Italiaanse kaas; Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP.

    Bekijk product
  • 400 g kipdijfilet (in reepjes)
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • Verse basilicum (grof gehakt)
  • 125 g mozzarella (in plakjes)
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 687
  • Eiwitten: 37,4g
  • Koolhydraten: 62,7g
  • Vetten: 30,7g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Kook de mini fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking, maar houd 3 minuten kooktijd aan in plaats van 6 minuten. Giet af en doe terug in de pan.
  3. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes van ca. 1,5 cm. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak ze grof.
  4. Verhit de olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipdijfiletreepjes 2 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de aubergine- en courgetteblokjes toe en pers de teentjes knoflook erboven. Bak alles ca. 3 minuten en schep goed om. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  5. Roer de Formaggio pastasaus door de groenten en verwarm alles nog ca. 2 minuten. Schep de gekookte Mini Fusilli en de basilicum door de saus en schep alles in een met olie ingevette ovenschaal.
  6. Snijd de mozzarella in 12 plakjes en beleg er de pasta mee. Bak de ovenschotel in ca. 30 minuten in de oven.
Buon appetito!

Tip van ons!

Liever een vegetarische pasta ovenschotel? Vervang de kipdijfiletreepjes dan door vegetarische speckjes of vegetarische kipstuckjes. Je kunt natuurlijk ook het ‘vlees’ helemaal weglaten en kiezen voor een gezonde pastaschotel met extra groente.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...