Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Lasagne funghi met paddenstoelen en walnoten Grand'Italia

Lasagne funghi met paddenstoelen en walnoten

Lasagne con funghi e noci

Gemiddeld
45 min
810 kcal
Vegetarisch

Naast de klassieke lasagne met vleessaus eten Italianen ook graag vegetarische lasagne met paddenstoelen; lasagne funghi. Als het even kan, gaan ze zelf de natuur in om ze te plukken. Maar ook met paddenstoelen uit de supermarkt wordt-ie heerlijk. Dit heerlijke lasagne funghi recept is zeer smaakvol en als je nog meer smaak wil, voeg je nog wat extra Parmezaanse kaas toe!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 250 g Lasagne all’Uovo
    Product Lasagne all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta (all’Uovo) in Italië van kwalitatief pastabloem voor een stevige bite, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. De romige smaak van de Lasagne all’Uovo is te danken aan de 100% verse uitloopeieren in het deeg.

    Bekijk product
  • 520 g Pastasaus Funghi Porcini
    Product pastasaus Funghi Porcini Grand'Italia

    Deze pastasaus dankt de romige smaak aan de basis van melkroom, de smaakvolle Italiaanse kaas Grana Padano DOP en de Italiaanse Funghi Porcini paddenstoelen.

    Bekijk product
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 500 g gemengde paddenstoelen (in dunne plakjes)
  • Verse peterselie (fijngesneden)
  • 150 g walnoten (grof gehakt)
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook en ui glazig.
  3. Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak de paddenstoelen 2 minuten op hoog vuur. Doe ze bij de ui en knoflook in de hapjespan.
  4. Voeg de Funghi Porcini saus toe en verwarm nog 5 minuten.
  5. Verdeel een laag lasagnebladen over de bodem van de overschaal. Verdeel er een laagje saus over en bestrooi met een beetje peterselie en walnoten.
  6. Leg vervolgens 2 lasagnebladen kruislings op de saus en verdeel er weer saus, peterselie en noten over. Ga zo door en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  7. Bak de lasagne in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten