Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pastasalade gorgonzola en champignons
Insalata di pasta con gorgonzola en funghi
Pak uit en geniet van de onverwachte combinatie in deze pastasalade met peer en gorgonzola. In deze pasta met blauwe kaas combineren we de klassieke Italiaanse smaken van gorgonzola en balsamico, met een eigentijdse en frisse twist van de peer. De rijke balsamicodressing blijft goed kleven aan de ribbels van onze driekleurige penne en zorgt ervoor dat je in deze salade met peer en gorgonzola in iedere hap een beetje Italië proeft! Deze pastasalade is perfect om jezelf mee te verwennen of om indruk mee te maken op gasten. De vrolijke kleuren geven een levendige aanvulling op tafel.
Ingrediënten
-
300 g Penne Tricolore
Bij Grand’Italia maken we de Penne Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze worden gemaakt van kwaliteitsgraan dat we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Spinazie en tomaat geven de vormpjes de vrolijke kleuren.
Bekijk product2 peren (in dunne plakjes)250 g kastanjechampignons (in kwarten)150 g rucola6 el balsamicosiroopOlijfolie75 g gorgonzolaDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 552
- Eiwitten: 15,2g
- Koolhydraten: 68,9g
- Vetten: 22,6g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
- Brokkel de gorgonzola grof. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de champignons 4 minuten aan.
- Meng de pasta met een flinke scheut olijfolie. Voeg vervolgens de champignons, partjes peer, rucola en de gebrokkelde gorgonzola toe en meng.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met de balsamico siroop.
Tip van ons!
Extra lekker met verse basilicum!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.