Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pastasalade met pesto
Insalata di pasta con pesto
Geniet van deze smaakvolle pesto pasta salade! Pastasalade pesto is perfect voor op warme dagen of op elk ander moment. Wie houdt er nu niet van een verfrissende pastasalade met pesto? De combinatie van pesto met cherrytomaten en mozzarella is een echte favoriet! Je wilt deze heerlijke pesto salade keer op keer maken.
Onze pasta pesto salade is ideaal voor elke gelegenheid en zal zeker bij veel mensen in de smaak vallen. Je zet deze pasta salade pesto ook nog eens super snel op tafel, voor een snelle en smakelijke maaltijd.
Ingrediënten
-
300 g Penne Tricolore
Bij Grand’Italia maken we de Penne Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze worden gemaakt van kwaliteitsgraan dat we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Spinazie en tomaat geven de vormpjes de vrolijke kleuren.
Bekijk product180 g Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product500 g cherrytomaten (gehalveerd)300 g mini mozzarella bolletjes (gehalveerd)150 g rucola30 g pijnboompittenDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 739
- Eiwitten: 29g
- Koolhydraten: 65,4g
- Vetten: 38,9g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de Penne Tricolori volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten in een droge (zonder olie of boter) koekenpan.
- Meng de pasta met de pesto en schep de tomaten, mozzarella en rucola erdoor.
- Verdeel over borden of een schaal en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Tip van ons!
Serveer met 100g krokant gebakken Parmaham.
Ben je op zoek naar een snelle koude pastasalade, maar wil je wat meer vezels in het gerecht? Vervang de Grand’Italia Penne Tricolori dan eens voor de Grand’Italia Mini Penne Volkoren. Boordevol vezels en nog steeds even lekker!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.