Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept pastasalade met pesto Grand'Italia

Pastasalade met pesto

Insalata di pasta con pesto

Makkelijk
15 min
739 kcal
Vegetarisch

Geniet van deze smaakvolle pesto pasta salade! Pastasalade pesto is perfect voor op warme dagen of op elk ander moment. Wie houdt er nu niet van een verfrissende pastasalade met pesto? De combinatie van pesto met cherrytomaten en mozzarella is een echte favoriet! Je wilt deze heerlijke pesto salade keer op keer maken.

Onze pasta pesto salade is ideaal voor elke gelegenheid en zal zeker bij veel mensen in de smaak vallen. Je zet deze pasta salade pesto ook nog eens super snel op tafel, voor een snelle en smakelijke maaltijd.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Penne Tricolore
    Product Penne Tricolori Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Penne Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze worden gemaakt van kwaliteitsgraan dat we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Spinazie en tomaat geven de vormpjes de vrolijke kleuren.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 500 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 300 g mini mozzarella bolletjes (gehalveerd)
  • 150 g rucola
  • 30 g pijnboompitten

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 739
  • Eiwitten: 29g
  • Koolhydraten: 65,4g
  • Vetten: 38,9g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de Penne Tricolori volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge (zonder olie of boter) koekenpan.
  3. Meng de pasta met de pesto en schep de tomaten, mozzarella en rucola erdoor.
  4. Verdeel over borden of een schaal en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Buon appetito!

Tip van ons!

Serveer met 100g krokant gebakken Parmaham.

Ben je op zoek naar een snelle koude pastasalade, maar wil je wat meer vezels in het gerecht? Vervang de Grand’Italia Penne Tricolori dan eens voor de Grand’Italia Mini Penne Volkoren. Boordevol vezels en nog steeds even lekker!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten