Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta pesto tortellini met courgette en tomaat Grand'Italia

Pasta pesto tortellini met courgette en tomaat

Tortellini al pesto con zucchine en pomodorini

Makkelijk
30 min
763 kcal
Vegetarisch

Bewust en gevarieerd eten, maar toch op zijn tijd eens écht genieten van wat lekkers? Deze pasta pesto met tortellini, courgette en tomaat is daarvoor perfect. De tortellini gevuld met kaas en de lekker Pesto alla Genovese zorgen ervoor dat je jezelf met dit recept extra verwent. Waar de courgette en cherrytomaatjes zorgen voor die bewustere keuze in jouw weekmenu. De topping van Parmezaanse kaas mag echt niet ontbreken en maakt dit tortellini recept helemaal af!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tortellini met kaas

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1 grote courgette (in blokjes)
  • 400 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 14 minuten.
  2. Bak de courgetteblokjes gedurende ca. 3 minuten in een scheut olijfolie.
  3. Giet de tortellini voorzichtig af. Meng de Pesto alla Genovese met de gekookte tortellini.
  4. Voeg vervolgens de gebakken courgetteblokjes en gehalveerde cherrytomaten toe. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.
  5. Verdeel het gerecht over borden of een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
Buon appetito!

Tip van ons!

Wat eet je bij tortellini? Tortellini ai Formaggi, of gevulde pasta met kaas, is eigenlijk al heel erg lekker van zichzelf. Doordat de vulling van kaas en ricotta zorgt voor de smaak, heeft tortellini geen ingewikkelde pastasaus nodig

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...