Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Volkoren orzo met Pesto Piccante en paprika Grand'Italia

Volkoren orzo met Pesto Piccante en paprika

Orzo Integrali con Pesto Piccante e peperone

Makkelijk
25 min
756 kcal
Vegetarisch

Je zet deze orzotto (risotto, gemaakt met volkoren orzo pasta) al binnen 15 minuten op tafel! Dit paprika orzo recept is super lekker in combinatie met Pesto Piccante en rode paprika. De smaak van de paprika en een vleugje chilipeper in de pesto wordt versterkt door de zoete smaak van de rode paprika. De orzo pasta wordt extra smeuïg door de garing in kruiden bouillon. Een smaakvol recept voor iedere dag!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Orzo Volkoren
    Product Orzo Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 90 g Pittige pesto
    Product Pesto Piccante Grand'Italia

    We maken onze pikante pesto volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana, met rode paprika, Italiaanse kaas en een vleugje chilipeper. En is speciaal ontwikkeld voor de liefhebber van een pittige pasta pesto.

    Bekijk product
  • 0.5 rode paprika (in blokjes)
  • 0.5 rode ui (gesnipperd)
  • 200 g spinazie
  • 400 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 g walnoten (grof gehakt)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 756
  • Eiwitten: 20g
  • Koolhydraten: 61,8g
  • Vetten: 41,2g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Fruit de ui ca. 3 minuten in een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de orzo (ongekookt) en het rozemarijn takje (in zijn geheel) toe en bak samen nog 1 minuut.
  2. Schenk de bouillon erbij en breng al roerende aan de kook. Laat de orzo in ca. 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  3. Rooster ondertussen de walnoten een paar minuten in een koekenpan zonder olie of boter.
  4. Verwijder het takje rozemarijn uit de pan met de orzo. Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee.
  5. Als de orzo gaar is roer je de Pesto Piccante erdoor. Schep de spinazie er in delen doorheen. Voeg het volgende deel van de spinazie pas toe als het vorige is geslonken.
  6. Verdeel de orzotto over 4 borden en bestrooi met de gehakte walnoten om het af te maken!
Buon appetito!

Tip van ons!

Heb je teveel orzotto gemaakt? Gooi het niet weg! Met de leftover orzo kun je voor de volgende dag nog een super lekkere lunch of bijgerecht maken voor tijdens het avondeten, namelijk gevulde paprika met orzo. Snijd de bovenkant van een rode paprika en haal de zaadlijst eruit. Vul de paprika met de overgebleven orzotto en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over. Grill vervolgens in zijn geheel voor ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden. Smullen gegarandeerd!

Houd je niet zo van pittig? Dit recept kun je ook heel goed maken met de Grand’Italia Pesto Peperoni e Noci.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten