Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Orzo met spinazie, feta, pesto en geroosterde citroen
Orzo con spinaci, feta, pesto e limone
Zin in een verrassend lekkere orzo met spinazie? Deze volkoren orzo pasta wordt op smaak gebracht met Pesto alla Genovese, en de zachte prei en friszoete geroosterde citroen zorgen voor een lichte twist. De verse spinazie geeft het gerecht een voedzame boost. Afgetopt met kruimelige feta, maak je deze orzo met spinazie een heerlijke combinatie van hartig en fris. Snel, simpel en vol smaak – perfect voor een doordeweekse avond of als lichte, maar vullende maaltijd. Probeer deze orzo met spinazie pesto en ontdek een nieuwe favoriet!
Ingrediënten
-
300 g Orzo Volkoren
We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.
Bekijk product180 g Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product1 prei (in halve ringen, gewassen)200 g spinazie150 g feta of witte kaas (verkruimeld)1 citroen (in dunne plakjes)OlijfoliePeper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verhit een grillpan of koekenpan met een klein beetje olijfolie en rooster de citroenplakjes 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn.
- Laat ze even afkoelen en halveer de plakjes eventueel voor een speels effect bij het serveren.
- Kook de volkoren orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de prei ringen 3-4 minuten op middelhoog vuur totdat deze zacht is. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en bak mee totdat de spinazie is geslonken.
- Haal de pan van het vuur en voeg de pesto toe. Giet de pasta af.
- Voeg de pesto met spinazie en prei bij de warme orzo en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de orzo pasta over borden en garneer met verkruimelde witte kaas en de geroosterde citroenplakjes.
Tip van ons!
Lekker om te serveren met gebakken gamba’s of een stukje witvis.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.