Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept orzo met spinazie, pesto en feta Grand'Italia

Orzo met spinazie, feta, pesto en geroosterde citroen

Orzo con spinaci, feta, pesto e limone

Makkelijk
20 min
Vegetarisch

Zin in een verrassend lekkere orzo met spinazie? Deze volkoren orzo pasta wordt op smaak gebracht met Pesto alla Genovese, en de zachte prei en friszoete geroosterde citroen zorgen voor een lichte twist. De verse spinazie geeft het gerecht een voedzame boost. Afgetopt met kruimelige feta, maak je deze orzo met spinazie een heerlijke combinatie van hartig en fris. Snel, simpel en vol smaak – perfect voor een doordeweekse avond of als lichte, maar vullende maaltijd. Probeer deze orzo met spinazie pesto en ontdek een nieuwe favoriet!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Orzo Volkoren
    Product Orzo Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1 prei (in halve ringen, gewassen)
  • 200 g spinazie
  • 150 g feta of witte kaas (verkruimeld)
  • 1 citroen (in dunne plakjes)
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit een grillpan of koekenpan met een klein beetje olijfolie en rooster de citroenplakjes 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn.
  2. Laat ze even afkoelen en halveer de plakjes eventueel voor een speels effect bij het serveren.
  3. Kook de volkoren orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een 'al dente' bite.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de prei ringen 3-4 minuten op middelhoog vuur totdat deze zacht is. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en bak mee totdat de spinazie is geslonken.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de pesto toe. Giet de pasta af.
  6. Voeg de pesto met spinazie en prei bij de warme orzo en meng alles goed door elkaar.
  7. Verdeel de orzo pasta over borden en garneer met verkruimelde witte kaas en de geroosterde citroenplakjes.
Buon appetito!

Tip van ons!

Lekker om te serveren met gebakken gamba’s of een stukje witvis.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten