Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept tomatenorzo met kikkererwten Stukoreceptjes x Grand'Italia

Vegetarisch crispy chili feta orzo recept

Ricetta vegetariana orzo con feta peperoncino croccante

Makkelijk
25 min
Vegetarisch

Deze vegetarische orzo met spinazie is een heerlijk eenpansgerecht! De combinatie van orzo, feta, tomaat en kruidige crispy chili zorgt voor een smaakvolle en iets pittige twist, en is bedacht door een van onze partners; Stukoreceptjes. Bovendien zijn de kikkererwten in deze pasta een hele voedzame keuze. Serveer dit feta orzo recept met verse dille en geniet snel van een makkelijke voedzame maaltijd!

Stukoreceptjes x Grand'Italia
Een recept van: Stukoreceptjes
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Orzo
    Product Orzo Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 400 g Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 200 g spinazie
  • 400 g kikkererwten
  • 15 g dille (fijngesneden)
  • 1 blok feta
  • 2 tl crispy chili olie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 70 g tomatenpuree
  • 0.75 l groentebouillon
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Olijfolie

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Fruit de sjalot en knoflook in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree en dille toe. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  2. Voeg de Sugocasa en de groentebouillon toe. Doe de ongekookte orzo erbij en roer goed door.
  3. Breng alles aan de kook en laat sudderen met de deksel op de pan voor ca. 10 minuten. Roer af en toe goed door, om te voorkomen dat de orzo aan de bodem van de pan blijft plakken.
  4. Verkruimel intussen de feta en meng dit in een kom met 2 tl crispy chili olie.
  5. Spoel de kikkererwten af en doe ze bij de orzo in de pan. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de orzo nog even nodig heeft om goed te garen.
  6. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze slinkt. Voeg iedere keer een nieuwe hand spinazie toe als de vorige is geslonken.
  7. Verdeel de orzo over de borden en garneer met de crispy chili feta en een beetje dille.
Buon appetito!

Tip van ons!

Voor nog wat extra pit kun je een extra lepeltje van de crispy chili olie over de orzo doen als garnering.

Een recept van: Stukoreceptjes
Stukoreceptjes x Grand'Italia

Rechelle is bekend van Stukoreceptjes! Met haar passie voor koken richt ze zich op iedereen die houdt van makkelijke, verse recepten. De Italiaanse keuken is haar favoriet: eenvoud en kwaliteit maken het verschil. Haar Italiaanse must-have? Olijfolie!

Bekijk meer recepten van Stukoreceptjes!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten