Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus Grand'Italia

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Pasta con salsa pomodori e polpette

Makkelijk

De klassieke Italiaanse pasta met gehaktballetjes in tomatensaus is een gerecht dat nooit verveelt. De zachte gehaktballetjes en de rijke tomatensaus smelten samen in een perfecte combinatie van smaken. Deze maaltijd brengt de authentieke smaak van Italië direct naar je tafel – eenvoudig, smakelijk en onweerstaanbaar!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Spaghetti all’Uovo
    Product Spaghetti all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Spaghetti all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 400 g Sugocasa Aglio
    Product Sugocasa Aglio Grand'Italia

    Sugocasa Aglio dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De knoflook geeft deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.

    Bekijk product
  • 400 g rundergehakt
  • verse basilicum (gescheurd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 2 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 40 g paneermeel
  • 180 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 ei

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Meng het rundergehakt met de ui, pesto, de helft van de knoflook, de helft van de zongedroogde tomaatjes, ei en paneermeel. Draai er balletjes van 3 centimeter van.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een 'al dente' bite.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit de resterende knoflook en zongedroogde tomaatjes met de steeltjes van de basilicum.
  4. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de Sugocasa Aglio toe, zet het vuur laag en sudder met de deksel op de pan nog 8 minuten door.
  5. Verdeel de spaghetti over de borden, serveer de gehaktballetjes in tomatensaus erover en garneer met de blaadjes basilicum.
Buon appetito!

Tip van ons!

Extra lekker met Parmezaanse kaas! Een keer wat anders proberen? Maak dit recept dan ook eens met kipgehakt!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten