Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Lasagne met groenten Grand'Italia

Lasagne met groenten

Lasagne con verdure

Makkelijk
60 min
Vegetarisch

Probeer dit smakelijke lasagne recept met gegrilde groenten. Heerlijk om samen van te genieten op een wat frissere dag. Lasagne met groenten kun je gemakkelijk maken voor meerdere personen, of juist bewaren voor tijdens de lunch de volgende dag.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 248 g Lasagne pasta
    Product Lasagne Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.

    Bekijk product
  • 400 g Sugocasa Verdure
    Product Sugocasa Verdure Grand'Italia

    Sugocasa Verdure dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De gegrilde paprika en courgette geven deze basis tomatensaus een extra touch en rokerige smaak.

    Bekijk product
  • 1 aubergine (in lange plakken)
  • 1 courgette (in lange plakken)
  • 1 gele paprika (in repen)
  • olijfolie
  • 40 g roomboter
  • 48 g tarwebloem
  • 400 ml melk
  • verse basilicum (fijngesneden)
  • 1 bol mozzarella (in dunne plakken)
  • 140 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestrijk de aubergine, courgette en paprika met olijfolie en gril ze 4 minuten op een hete grillplaat of in een grillpan. Keer ze halverwege.
  3. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en gaar ze nog 10 minuten in de oven.
  4. Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Verwarm 1 minuut al roerend en schenk de helft van de melk erdoor. Klop goed met een garde en schenk de rest van de melk erbij zodra de saus dik wordt. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  5. Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel de helft van de Sugocasa over de lasagnebladen. Houd 3 plakken aubergine apart en verdeel de rest over de tomatensaus.
  6. Dek af met lasagnebladen en bedek met de helft van de bechamelsaus. Houd ook 3 plakken courgette apart en verdeel de rest over de bechamelsaus.
  7. Bedek weer met lasagnebladen en verdeel hierover de rest van de tomatensaus en de basilicum.
  8. Sluit af met lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. Verdeel hierover de gegrilde repen paprika en de rest van de courgette en aubergine.
  9. Leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  10. Bak de lasagne ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Buon appetito!

Tip van ons!

Weinig tijd? Vervang de zelfgemaakte bechamelsaus door 400 g Besciamella. Je hebt dan geen boter, tarwebloem en melk nodig en je kunt stap 4 overslaan.

Wil je nog wat extra pit toevoegen aan de lasagne? Vervang de Sugocasa Verdure dan eens voor de Grand’Italia Sugocasa Piccante. Door de chilipeper in deze sugocasa krijgt het gerecht een net iets pittigere smaak.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...