Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta pesto met tomaatjes en paprika
Pasta con pesto, pomodori e peperoni
De kleurrijke pasta met pesto is de favoriet van velen! De penne pasta met pesto saus is snel te bereiden en erg smaakvol. En niet alleen snel klaar, maar ook vol met verse smaken dankzij de combinatie van pesto en andere ingrediënten. Voor liefhebbers van variatie is pasta met pesto en tomaatjes een uitstekende keuze die een kleurrijke en gezonde twist geeft. Voor dit recept gebruiken we Pesto alla Genovese, met de heerlijke smaak van verse Italiaanse basilicum. De pesto past perfect bij de penne pasta, want deze blijft goed in de holtes en ribbels plakken. Dit maakt het gerecht nog lekkerder, en zorgt ervoor dat elke hap perfect is!
Ingrediënten
-
400 g Penne
Bij Grand’Italia maken we de Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product180 g Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product2 gele paprika's (in reepjes)300 g cherrytomaten (gehalveerd)4 el pijnboompitten (geroosterd)140 g Parmezaanse kaas (geraspt)verse basilicumDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 729
- Eiwitten: 22 g
- Koolhydraten: 57,1 g
- Vetten: 42,6 g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Bestrijk de paprikareepjes met olijfolie en gril de paprika voor 4 minuten in een grillpan. Keer ze halverwege.
- Schep de pesto, paprika en gehalveerde cherrytomaten door de pasta.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum erover om deze pasta pesto af te maken.
Tip van ons!
Wil je de pesto na opening nog iets langer bewaren? Dat kan door na gebruik een laagje olijfolie op de pesto te schenken. Je kunt de Pesto alla Genovese dan nog ongeveer 5 dagen in de koeling bewaren. Roer de pesto nog wel even goed door voor gebruik.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.