Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Ovenpasta met kip Grand'Italia

Ovenpasta citroen, kip en venkel

Pasta al Forno con pollo, finocchi e limone

Makkelijk
40 min
Notenvrij

In Italië is venkel een veelgebruikte en populaire groente. In Nederland is venkel minder populair, maar de combinatie van venkel, kip en citroen is erg lekker. Probeer deze combinatie dus eens in een ovenschotel voor pasta citroen, kip en venkel met onze Formaggio pastasaus.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 100 g Pastasaus Formaggio
    Product pastasaus Formaggio Grand'Italia

    De saus dankt de lekkere smaak aan het zoete van de zongerijpte tomaten en de selectie van heerlijke Italiaanse kaas; Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP.

    Bekijk product
  • 100 g Mini Penne
    Product Mini Penne Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Mini Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 100 g Besciamella saus
    Product Besciamella saus Grand'Italia

    De romige witte saus is gemaakt van melkroom, volle melk en bloem, en geeft een heerlijke romige smaak aan jouw ovenpasta’s of favoriete lasagne.

    Bekijk product
  • 100 g kipfilet (in blokjes)
  • 1 grote venkel (in plakken)
  • verse rozemarijn (grof gehakt)
  • citroen
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Kook de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar houd 3 minuten kooktijd aan in plaats van 7 minuten. Giet af en doe terug in de pan.
  3. Bak de venkel en kipblokjes in een pan met een scheutje olijfolie.
  4. Breng de venkel en kip op smaak met de rozemarijn, een beetje geraspte citroenschil en een beetje citroensap.
  5. Voeg de Formaggio pastasaus aan de venkel en kipdijfilet toe en schep voorzichtig om.
  6. Doe de voorgekookte pasta in een ingevette ovenschaal en bedek vervolgens met de pastasaus, venkel en kip.
  7. Voeg een laag Bechamelsaus (Besciamella) toe en rasp de Parmezaanse kaas voor een mooie korst als laatste er overheen.
  8. Bak de ovenpasta voor ca. 30 minuten in de oven.
Buon appetito!

Tip van ons!

Liever een andere pastasoort gebruiken voor dit recept? Dat kan! Je kunt iedere Grand’Italia pasta gebruiken voor dit recept. Halveer dan de aangegeven kooktijd op de verpakking, zodat de pasta een heerlijke ‘al dente’ bite behoudt.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten