Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Bruschetta met tomaat Grand'Italia

Bruschetta met tomaat

Bruschetta al pomodoro

Makkelijk
20 min
Vegetarisch

Geniet van een klassiek Italiaans gerecht bij de aperitivo met dit bruschetta recept. Een eenvoudig, maar heerlijk vegetarisch voorgerechtje met tomaat, knoflook en een vleugje olijfolie op knapperig brood. Deze is bruschetta al pomodoro is een ware traktatie die je met gemak op tafel zet.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 100 g Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 0.25 ciabatta (afbak)
  • 0.75 teen knoflook (gehalveerd)
  • olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • verse basilicum

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak de ciabatta af volgens de instructies op de verpakking (doorgaans ca. 10 minuten), todat deze lekker krokant en bruin is.
  3. Haal de ciabatta uit de oven en laat even afkoelen. Snijd de ciabiatta in plakken van 1 cm dik.
  4. Wrijf het brood in met de knoflook en besprenkel met een goede scheut olijfolie.
  5. Laat de Sugocasa uitlekken in een fijnmazige zeef. Schep dan de Sugocasa op de broodjes (gebruik ongeveer 1 el Sugocasa per broodje).
  6. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de bruschetta met basilicum.
Buon appetito!

Tip van ons!

Liever wat meer kruiden of juist wat meer pit? Vervang de Sugocasa Tradizionali dan eens door Sugocasa Erbe of Sugocasa Piccante. Strooi er voor een pittige bruschetta een beetje chilivlokken overheen.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...