Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta met witlof en champignons
Pasta con cicoria e funghi
Makkelijk
35 min
Notenvrij
Dit witlof pasta gerecht is altijd een succes! Een fusilli recept met een verrassende twist met witlof en kastanjechampignons. De zachte smaak van witlof en aardse kastanjechampignons gaan perfect samen met de krokante spekjes en de rijke romigheid van crème fraîche.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
400 g Fusilli
Bij Grand’Italia maken we de Fusilli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product600 g witlof300 g spekreepjes300 g kastanjechampignons (in kwarten)1 rode ui (in kleine parten)2 tenen knoflook (geperst)200 ml crème fraîche12 g platte peterselie (fijngesneden)Parmezaanse kaas (geraspt)olijfoliepeper en zoutDirect in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de witlof over de lengte in vieren. Bestrijk ze met 2 eetlepel olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout.
- Gril de gesneden witlof in de grillpan of op een hete grillplaat, ca. 1 minuten op elke snijkant. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en gaar ze nog 10 minuten in de oven.
- Kook intussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes 3 minuten. Voeg de champignons en ui toe en bak samen 3 minuten. Doe de knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
- Schep de crème fraîche en de helft van de peterselie erdoor en breng de saus op smaak met een beetje peper en zout.
- Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Serveer de pasta met de geroosterde stronken witlof. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en bestrooi met de rest van de peterselie.
Tip van ons!
Bak de witlof niet te lang, zodat het zijn lichte bitterheid behoudt en mooi krokant blijft in combinatie met de spekjes.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.