Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Ravioli met salieboter, truffel en citroen Grand'Italia

Ravioli met salieboter, truffel en citroen

Ravioli al burro salvia, tartufo e limone

Makkelijk
25 min
Vegetarisch

Geniet van de subtiele combinatie van ravioli met salieboter en truffel in dit verfijnde recept. De ravioli al tartufo, pastakussentjes gevuld met ricotta en Italiaanse zomertruffel, hebben maar weinig toevoegingen nodig. Deze ravioli gaan heerlijk samen met een romige saliebotersaus. De gegrilde citroen geeft een frisse twist aan dit truffel ravioli recept. Perfect voor een luxe diner of een speciale gelegenheid. Pak uit met de presentatie en maak van dit gerecht een meesterwerk op een bord!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Ravioli met truffel
    Product Ravioli al Tartufo Grand'Italia

    strong>Wat is ravioli? Ravioli zijn pasta kussentjes, met een smaakvolle vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Ravioli al Tartufo zijn gevuld met ricotta, kaas en zomertruffel.

    Bekijk product
  • 2 takjes salie (fijngesneden)
  • 1 citroen (in plakken)
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • olijfolie

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 12 minuten.
  2. Verhit een grillpan, bestrijk de plakken citroen met wat olijfolie en grill aan beide kanten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Verhit de roomboter in een steelpan en laat smelten. Roer de fijngehakte salie erdoor. Houd wat salie apart voor de garnering. Breng de saliebotersaus op smaak met peper en zout. Voeg een scheut kookvocht van de pasta en roer goed door.
  4. Giet de ravioli af en voeg dit bij de boter. Verdeel de pasta over de borden.
  5. Garneer met Parmezaanse kaas, gegrilde citroen en de overgebleven verse salie.
Buon appetito!

Tip van ons!

In plaats van de citroen te grillen zou je ook kunnen garneren met wat citroen rasp. Vergeet niet de citroen eerst goed schoon te boenen voor het raspen.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...