Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta met garnalen en paprika Grand'Italia

Pasta met garnalen en paprika

Pasta con gambaretti e peperone

Makkelijk
25 min
Notenvrij

Deze mediterraanse pasta met garnalen en paprika is ideaal om te serveren bij een etentje. Of je nou iets te vieren hebt of gewoon met een fijn gezelschap wilt genieten van een lekkere maaltijd: met deze garnalen pasta maak je geheid indruk op jouw gezelschap.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Linguine all’Uovo
    Product Linguine all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Linguine all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 400 g Sugocasa Erbe
    Product Sugocasa Erbe Grand'Italia

    Sugocasa Erbe dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De kruiden geven deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.

    Bekijk product
  • 500 g rauwe garnalen (gepeld en schoongemaakt - de helft kleingesneden)
  • olijfolie
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 rode paprika (in dunne reepjes)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 11 el kappertjes

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 550
  • Eiwitten: 34 g
  • Koolhydraten: 82 g
  • Vetten: 8 g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 4 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Verhit een hapjespan 2 el olijfolie en fruit de knoflook en ui. Voeg de kleingesneden garnalen en paprikareepjes toe en bak deze in ca. 5 minuten gaar.
  3. Blus af met de witte wijn. Voeg als deze verdampt is de Sugocasa Erbe en kappertjes toe. Laat deze 1 minuut zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit in een andere pan 1 el olijfolie en bak de rest van de garnalen gaar.
  5. Schep de pasta door de saus en maak het af door de pasta te garneren met de gebakken garnalen.
Buon appetito!

Tip van ons!

Voeg voor extra feestelijke flair een paar eetlepels truffelolie toe aan het gerecht.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...