Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pastasalade met gegrilde groenten Grand'Italia

Pastasalade met gegrilde groenten

Insalata di pasta con verdure grigliate

Makkelijk
40 min
Vegetarisch

Wanneer je zin hebt in een flinke dosis groente, is deze goed gevulde pastasalade met gegrilde groenten een prima keuze! Met o.a. gegrilde paprika en cherrytomaten, geroosterde walnoten en frisse spinazie kun je van deze pastasalade blijven opscheppen.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Penne Tricolore
    Product Penne Tricolori Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Penne Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze worden gemaakt van kwaliteitsgraan dat we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Spinazie en tomaat geven de vormpjes de vrolijke kleuren.

    Bekijk product
  • 180 g Rode pesto
    Product Pesto Rosso Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.

    Bekijk product
  • 500 g cherrytomaten
  • 1 gele paprika (in reepjes)
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g walnoten (gehakt)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op grillstand.
  2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite. Giet de pasta af en spoel koud.
  3. Grill de paprikareepjes en cherrytomaten in een ovenschaal in de oven. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  4. Meng de pasta met de Pesto Rosso, voeg de verse spinazie en gegrilde groenten toe. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  5. Verdeel de pasta over borden en garneer met de knapperige (stukjes) walnoten.
Buon appetito!

Tip van ons!

Deze pastasalade is extra lekker met verse basilicum. Pluk wat basilicum van het plantje en strooi deze als garnering over het gerecht. Een heerlijke finishing touch!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten