Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Lasagne met spinazie en zalm Grand'Italia

Lasagne met spinazie en zalm

Lasagne con spinaci e salmone

Makkelijk
60 min

Geniet van een heerlijke lasagne met spinazie en zalm, een verfijnd gerecht met een perfecte balans tussen romige bechamelsaus, verse spinazie en malse zalm. Deze lasagne zalm spinazie is een smaakvolle variant op de klassieke lasagne, maar dan met vis in plaats van vlees. Met de kleurrijke laagjes van zalm en spinazie, lasagne pastabladen en romige saus, is dit zalm lasagne recept een feest voor het oog én de smaakpapillen.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Lasagne pasta
    Product Lasagne Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.

    Bekijk product
  • 400 g Besciamella saus
    Product Besciamella saus Grand'Italia

    De romige witte saus is gemaakt van melkroom, volle melk en bloem, en geeft een heerlijke romige smaak aan jouw ovenpasta’s of favoriete lasagne.

    Bekijk product
  • 400 g verse zalm (in snippers)
  • 500 g verse spinazie
  • snuf nootmuskaat
  • peper
  • olijfolie

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Wok de spinazie in een pan met olijfolie totdat deze geslonken is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Breng de zalmsnippers op smaak met peper en zout.
  4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Schep hierop een dunne laag spinazie. Begin vervolgens met de tweede laag lasagnevellen, daarover een paar lepels bechamelsaus, een derde van de zalmsnippers en tot slot een laag spinazie. Begin met de derde laag lasagnevellen, bechamelsaus, zalm en spinazie en maak zo 3 lagen. De bovenste laag is een laag bechamelsaus.
  5. Bak de lasagne in ca. 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer met een frisse salade met rucola en cherrytomaten.
Buon appetito!

Tip van ons!

Plaats de lasagnebladen per laag kruislings. Dit zorg dat de lasagne stevig blijft bij het aansnijden.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten